Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσημη επίσκεψη Ασαντ στην Κίνα

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ξεκίνησε χτες ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, σχεδόν 20 χρόνια μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε στη χώρα.

Ο Ασαντ προσγειώθηκε στην πόλη Χανγκζού, όπου μαζί με άλλους ηγέτες θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Μάο Νινγκ, δήλωσε ότι οι επαφές που έχουν προγραμματιστεί θα ενισχύσουν «την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, προωθώντας τις διμερείς σχέσεις σε νέο επίπεδο».

Ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, και άλλοι Κινέζοι αξιωματούχοι θα συναντήσουν τον Σύρο ηγέτη «για να ανταλλάξουν απόψεις (...) για τις διμερείς σχέσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε η Μάο.

Η επίσκεψη Ασαντ γίνεται ενώ η Κίνα αναβαθμίζει τις προσπάθειές της για αύξηση της γεωπολιτικής επιρροής της και στη Μέση Ανατολή, όπως δείχνουν και τα παζάρια στα οποία επιδιώκει να πρωτοστατήσει για όλα τα φλέγοντα «μέτωπα» της περιοχής, όπως Παλαιστινιακό, πόλεμος στη Συρία, Ιράν κ.τ.λ.

Ισραηλινή επίθεση από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν

Τη μέρα επίσκεψης του Σύρου Προέδρου στην Κίνα, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε χτες ότι άρματα μάχης έπληξαν δύο «πρόχειρα κτίσματα» που χρησιμοποιούσε ο συριακός στρατός στην περιοχή των (κατεχόμενων από το Ισραήλ) Υψιπέδων του Γκολάν, κατά «παράβαση» της συμφωνίας απεμπλοκής του 1974.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στρατός προχώρησε σε αυτό το πλήγμα αφού Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν τα δύο «στρατιωτικά κτίσματα» στην περιοχή της ζώνης ασφαλείας, στο Αϊν Αλτίνα του όρους Ερμών την Τετάρτη.

Ο ισραηλινός στρατός «θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλες τις ενέργειες στο έδαφος αυτό και δεν θα επιτρέψει προσπάθειες παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας του Ισραήλ», προστίθεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ