Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προς νέα απεργία στο Χόλιγουντ

Μετά την πεντάμηνη απεργία των σεναριογράφων και τη συνέχιση της απεργίας των ηθοποιών στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και τις πλατφόρμες περιεχομένου, όπως φαίνεται, έρχεται να προστεθεί και ο τεράστιος, οικονομικά, κλάδος των βιντεοπαιχνιδιών.

Οι ηθοποιοί εκεί όχι μόνο δανείζουν τη μορφή αλλά και τη φωνή τους και στήνονται ολόκληροι χαρακτήρες επάνω τους. Ολο και περισσότεροι ηθοποιοί εργάζονται σε αυτήν τη βιομηχανία και μάλιστα πρωτοκλασάτα ονόματα του Χόλιγουντ (Γουίλεμ Νταφόε, Ράμι Μάλεκ, Ιντρις Ελμπα, κ.ά.).

Μέχρι στιγμής οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου των ηθοποιών εξαίρεσαν από την απεργία κάποιες ομάδες του κλάδου, που είτε είχαν υπογράψει την ενδιάμεση συμφωνία είτε βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις, όπως συμβαίνει από τον Οκτώβρη του 2022 με τους κολοσσούς των βιντεοπαιχνιδιών. Ομως, μόλις προχτές το Σωματείο των ηθοποιών έλαβε από τα μέλη του εξουσιοδότηση απεργίας στη Συμφωνία Διαδραστικών Μέσων με το συντριπτικό ποσοστό του 98%. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει προκηρυχθεί απεργία, όμως είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στη φαρέτρα του σωματείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο αναφέρεται ότι «καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι εταιρείες αρνήθηκαν να προσφέρουν αποδεκτούς όρους για ορισμένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τα μέλη μας, συμπεριλαμβανομένων των μισθών που συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό, της προστασίας γύρω από τις εκμεταλλευτικές χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης και βασικών προφυλάξεων ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ