Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για βιολί και πιάνο

Την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Οκτώβρη, στο Ωδείο Αθηνών στην αίθουσα «Αρης Γαρουφαλής» οι διακεκριμένοι σολίστες Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε, βιολί, και Ούβε Μάτσκε, πιάνο, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών για βιολί και πιάνο.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα ακουστούν έργα των Γιάννη Κωνσταντινίδη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Boris Papandopulo που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη δουλειά τους, «Bridges», που κυκλοφορεί από την «BIS Records». Η συγκεκριμένη δουλειά περιλαμβάνει έργα για βιολί και πιάνο Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών της διασποράς. Ολα τα έργα του CD έχουν δημιουργηθεί το χρονικό διάστημα 1948 - 2009 από συνθέτες με ελληνικές ρίζες. Τα περισσότερα από αυτά γράφτηκαν μακριά από τον τόπο γέννησης των συνθετών και έχουν εμπνευστεί εκτός από βιώματα της καταγωγής από επιρροές και πολιτιστικά ρεύματα του νέου περιβάλλοντός τους.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν την εμβληματική Σονάτα για βιολί και πιάνο του Cesar Franck, γεφυρώνοντας μέσω της μουσικής διαφορετικούς πολιτισμούς και αισθητικές κατευθύνσεις.

Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 6 ευρώ μειωμένο εισιτήριο.

Προπώληση εισιτηρίων: Eventora.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ