Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ
Πλευρά της γενικότερης εικόνας του αθλητισμού τα προβλήματα του συλλόγου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γ. Πρωτούλης, περιόδευσε στις εγκαταστάσεις του ιστορικού σωματείου στην Κυψέλη

Τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στην Κυψέλη, ενός από τους πλέον ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους της χώρας, επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τον συνόδευσαν ο Κώστας Αντωνόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής στίβου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Βίκυ Μανιάτη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προπονήτρια στίβου, ειδική γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) και υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Αθηναίων.

Ο Γ. Πρωτούλης κατά την περιοδεία του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείου, Αλέξη Αλεξόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την Ιστορία του συλλόγου αλλά και για τη σημερινή πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε συνομιλίες και με υπαλλήλους στη Γραμματεία, στο ιατρείο, στο εντευκτήριο, αθλούμενους και κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Συνομίλησε επίσης με προπονητές διαφόρων τμημάτων του συλλόγου που πραγματοποιούσαν προπόνηση εκείνη την ώρα, όπως της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της ρυθμικής γυμναστικής, του χάντμπολ, της άρσης βαρών. Ειδικά στον χώρο προπόνησης της τελευταίας είχε θερμό χαιρετισμό με τον Βαλέριο Λεωνίδη, νυν προπονητή άρσης βαρών του συλλόγου, αργυρό Ολυμπιονίκη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, καθώς και με τον έφορο του τμήματος Γιώργο Παρασκευόπουλο.


Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο σύλλογος του Πανελληνίου, τόσο σε ό,τι αφορά την κατάσταση των υποδομών όσο και σε άλλα ζητήματα, όπως το οικονομικό και η έλλειψη στήριξης από την πολιτεία. Ειδικά δε σε ό,τι αφορά τον τομέα των υποδομών, ο Γ. Πρωτούλης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την τραγική έως και επικίνδυνη σε κάποιες περιπτώσεις κατάσταση μιας σειράς εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του κλειστού προπονητηρίου, που βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας, με σοβαρά προβλήματα στην οροφή, στο πάτωμα και στους χώρους του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές το τελευταίο διάστημα που έχει πλημμυρίσει. Στην πρόσφατη κακοκαιρία στην Αθήνα, μάλιστα, μπήκαν νερά και στην αίθουσα της άρσης βαρών.

Σε δήλωσή του μετά την περιοδεία, ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα του ιστορικού συλλόγου, που μαζί με τον Εθνικό Αθηνών αποτελούν τους μοναδικούς στον δήμο Αθηναίων οι οποίοι διαθέτουν τις δικές τους εγκαταστάσεις. Ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Πανελλήνιος αποτελεί ουσιαστικά την εικόνα που παρουσιάζει ο ελληνικός αθλητισμός σε γενικότερο επίπεδο: Αυτή της εγκατάλειψης χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία, που έχει ως συνέπεια τα προβλήματα σε υποδομές και οικονομικά ζητήματα, αυτά των συνδρομών για τις λαϊκές οικογένειες, της παρουσίας λίγων παιδιών. Μια εικόνα που όπως είπε δείχνει τον προσανατολισμό για τον αθλητισμό που έχουν, εκτός από τις κυβερνήσεις διαχρονικά μέχρι σήμερα, και οι Περιφέρειες και οι δήμοι, που όταν πρόκειται για τις ανάγκες των ΠΑΕ και των ΚΑΕ «κόβονται» να τις ικανοποιήσουν, αλλά αδιαφορούν όταν πρόκειται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ