Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Να τιμωρηθούν πολιτικά όσοι χτυπούν το δικαίωμα στη μαζική άθληση λαού και νεολαίας

Περιοδεία στον Α' πυρήνα του Αλκαζάρ του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας

Από την περιοδεία στις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ στη Λάρισα
Από την περιοδεία στις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ στη Λάρισα
Περιοδεία στον Α' πυρήνα του Αλκαζάρ του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ) πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πέτρο Κρίκη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και αθλητή της ελευθέρας πάλης Γιώργο Βρυσσά. Στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με τους προπονητές, τους αθλητές, παράγοντες των αθλητικών σωματείων και γονείς, αναδείχθηκαν προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως τα ζητήματα στατικότητας των κερκίδων στο κλειστό γυμναστήριο.

Από τους ανθρώπους των σωματείων αναδείχθηκαν οι σοβαρές δυσκολίες που έχουν για να καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τη δυσκολία των οικογενειών που χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αθληθούν τα παιδιά τους. Επίσης, αναφέρθηκαν στην αύξηση που επέβαλε η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκηση του ΕΑΚΛ, στα παραχωρητήρια των γυμναστηρίων και των αθλητικών χώρων, που, για παράδειγμα, στα κολυμβητικά σωματεία αυξήθηκε κατά 10.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τις 30.000 ευρώ για τη νέα σεζόν. Οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων επισήμαναν μεταξύ άλλων τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό του ΕΑΚΛ και τις προσπάθειες που κάνουν για να κρατηθούν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις, να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους.

Από την πλευρά τους, οι Π. Κρίκης και Γ. Βρυσσάς πρόβαλαν την ανάγκη της οργανωμένης διεκδίκησης από τους ανθρώπους του χώρου απέναντι σε κυβερνήσεις, δημάρχους και περιφερειάρχες. Ανέδειξαν την ευθύνη των κ. κ. Αγοραστού, Καλογιάννη που όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίζονται και εφαρμόζουν και οι ίδιοι αυτήν την πολιτική στον χώρο ευθύνης τους, έχοντας μετατρέψει ακόμη ένα σύγχρονο λαϊκό δικαίωμα σε αντικείμενο επιχειρηματικής - εμπορικής εκμετάλλευσης. Και τόνισαν την ανάγκη σήμερα οι άνθρωποι του αθλητισμού να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και την Περιφέρεια για να αλλάξει αυτή η πολιτική, προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Ο Π. Κρίκης δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αθλητικών συλλόγων για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τη ΓΓΑ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, για συντήρηση των υποδομών, για άμεσες προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού στο ΕΑΚΛ, και δεσμεύθηκε το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αναδείξουν αυτά τα ζητήματα στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ