Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «E-FOOD»
Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις και τις μειώσεις στο μεροκάματο

Παρέμβαση στα γραφεία της «e-food» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το επιχειρησιακό Σωματείο, μετά από μια μαζική συνέλευση των εργαζομένων, ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία με απολύσεις, μείωση αποζημίωσης ανά παραγγελία για τους freelancers, άνοιγμα ζώνης στο Πανόραμα κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση ενός μισθωτού και δύο freelancers, με αστείες δικαιολογίες. Μάλιστα η μία απόλυση έγινε δύο μέρες μετά τη δημοσίευση της συνέλευσης, στον λογαριασμό του εργαζόμενου. Επίσης, η «e-food» προχωρά σε άνοιγμα της ζώνης της Καλαμαριάς και στο Πανόραμα, βάζοντας την υγεία και τη ζωή των διανομέων σε μεγαλύτερους κινδύνους, μιας και η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρκετές δυσκολίες (πάγος, κρύο, δύσκολη μετάβαση κ.λπ.), ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί κι άλλο η αποζημίωση ανά παραγγελία για τους freelancers. Πρόκειται για την τέταρτη μείωση το τελευταίο διάστημα.

Οι διανομείς της «e-food» μέσα από τη συνέλευσή τους αποφάσισαν κλιμάκωση της πάλης τους, αναδεικνύοντας ότι δεν μπορούν να παίζουν στον δρόμο τη ζωή τους κορόνα - γράμματα, με μισθούς - ψίχουλα, χωρίς ΒΑΕ, με την ακρίβεια να χτυπάει «κόκκινο» και η εταιρεία να έχει δεκάδες εκατομμύρια κέρδη.

Διεκδικούν: Να παρθούν πίσω οι τρεις απολύσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Να μην ανοίξει η ζώνη στο Πανόραμα. Να δοθούν ΜΑΠ δωρεάν από την εταιρεία, χωρίς εγγυήσεις. Καμία μείωση στις αποζημιώσεις ανά παραγγελία. Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Δίπλα στο επιχειρησιακό Σωματείο, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του, στέκεται το κλαδικό Συνδικάτο (ΣΕΤΕΠΕ). «Οπως τόσα χρόνια, έτσι και τώρα στον δίκαιο αγώνα για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής για τους διανομείς, κόντρα στη μοιρολατρία και τη συναίνεση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα. Και τα δύο σωματεία έχουν δείξει πως αυτόν τον δρόμο τον βαδίζουν άφοβα και σταθερά. Ετσι θα συνεχίσουμε!», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ