Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Σαρωτική νίκη της ΔΗΠΑΚ με ποσοστό 89%

Με μαζική συμμετοχή στις εκλογές και με ψήφο εμπιστοσύνης στη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (89%) οι νοσοκομειακοί γιατροί της Πέλλας εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, που βάζει στο ζύγι κόστους - οφέλους την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες (υπερεφημέρευση, απομακρυσμένος τόπος κατοικίας για πολλούς κ.λπ.), η συμμετοχή στις εκλογές που έγιναν στις 4 Οκτώβρη ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα στο εκλογικό κέντρο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, όπου ξεπέρασε το 70%.

Οι γιατροί ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΝΙΠ, αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και τις αρχαιρεσίες στο ΝΤ Πέλλας της ΑΔΕΔΥ.

Στις εκλογές ψήφισαν 110, διατηρώντας τη μαζικότητα που είχε εκφραστεί και στις προηγούμενες εκλογές, παρά τις συνθήκες παραιτήσεων, συνταξιοδοτήσεων και υποστελέχωσης, που έχουν οδηγήσει σε αριθμητική μείωση των γιατρών στα δύο νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών - Συνεργαζόμενοι» πήρε 95 ψήφους για το ΔΣ της ΕΝΙΠ και εξέλεξε 5 έδρες στο ΔΣ. Επίσης εξέλεξε 3 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και 5 αντιπροσώπους για το ΝΤ Πέλλας της ΑΔΕΔΥ.

Το «Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ιατρών Πέλλας» (ΝΔ) πήρε 12 ψήφους και δεν εξέλεξε καμία έδρα και κανέναν αντιπρόσωπο.

Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών Πέλλας χαιρετίζει τα μέλη της Ενωσης που συμμετείχαν στις εκλογές και με την ψήφο τους «εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τη μισθολογική και εργασιακή απαξίωση, για την υποστελέχωση, την υπερεφημέρευση και την εντατικοποίηση, την ομηρία των επικουρικών, την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, τις συνεχείς αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών, για τη συγκάλυψη των ελλείψεων, το καθεστώς εργασιακής γαλέρας, εκπαιδευτικής υποβάθμισης, των αυθαιρεσιών σε βάρος ειδικευόμενων.

Οργή για το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Εδεσσας και την αναστολή των τακτικών χειρουργείων, τη διάλυση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών και την εφημέρευση τομέα στα επείγοντα της παθολογικής, για το ογκολογικό ιατρείο που βρίσκεται στον αέρα και για τόσα άλλα».

Παράλληλα, σημειώνει ότι η σαρωτική νίκη της ΔΗΠΑΚ επιβεβαιώνει ότι «έπεσε στο κενό η παρέμβαση κυβερνητικών μηχανισμών».

Κινητοποίηση τη Δευτέρα

Και επειδή τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται και δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας μαζί με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Περιχώρων και την Ομάδα «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SOS» διοργανώνουν κινητοποίηση τη Δευτέρα 9/10 στις 12 μ., στο προαύλιο του Νοσοκομείου Εδεσσας.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη η άνοδος σε ψήφους, έδρες και ποσοστά για τη ΔΗΠΑΚ (2022-04-05 00:00:00.0)
Πρώτη δύναμη με τετραπλάσιες ψήφους η ΔΗΠΑΚ (2019-03-14 00:00:00.0)
Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ (2017-02-21 00:00:00.0)
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΙΝΑΠ (2013-02-23 00:00:00.0)
Ο Σ. Μπαράτσης εκλέχτηκε στην ηγεσία του ΠΙΣ (1997-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ