Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρώτη δύναμη με τετραπλάσιες ψήφους η ΔΗΠΑΚ

Τετραπλασιάζοντας σχεδόν τις ψήφους της, σε σχέση με τις εκλογές του 2015, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών - Συνεργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Λάρισας αναδείχθηκε, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, πρώτη δύναμη στις εκλογές του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν στις 27/2.

Για το νέο ΔΣ ψήφισαν 189 γιατροί (από 145 το 2015) και βρέθηκαν 13 λευκά και άκυρα.

Η ΔΗΠΑΚ πήρε 97 ψήφους (από 25 το 2015) και 4 έδρες.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» πήρε 79 ψήφους (από 111) και 3 έδρες.

Για την ΟΕΝΓΕ ψήφισαν 190 γιατροί (από 145), με 11 λευκά και άκυρα.

Η ΔΗΠΑΚ πήρε 107 ψήφους (από 38) και η «Αγωνιστική Συνεργασία» 72 (από 99).

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΠ ευχαριστεί όλους όσοι τη στήριξαν, τονίζοντας ότι με όπλο και αυτό το θετικό αποτέλεσμα, με μαζικές διαδικασίες, «μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα αγωνιστούμε για δημόσια και δωρεάν Υγεία και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία (...) Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια νίκη όλων των γιατρών και θα αναζωογονήσει τον Σύλλογο ενάντια σε εκφυλιστικά και διαλυτικά φαινόμενα».

Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών, στην πρώτη συνάντησή της με τον διοικητή των δυο νοσοκομείων της πόλης, Π. Νάνο, και τον αναπληρωτή διοικητή, Δ. Λιόλιο, η νεοεκλεγείσα διοίκηση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) έθεσε τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης στον τομέα της Υγείας και στο νομό Λάρισας.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, αφού σημείωσε ότι η χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για το τρέχον έτος είναι κατά 1,5 εκατ. ευρώ μικρότερη από το 2018, τόνισε την ανάγκη για άμεση επίλυση της υποστελέχωσης Τμημάτων και Μονάδων (Ακτινολογικό, Ορθοπεδικό, Γυναικολογικό, Παιδοχειρουργικό, Παθολογικό, Μονάδα Αιμοκάθαρσης και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Εντατικής Θεραπείας κ.ά.), καλώντας τη διοίκηση να δεσμευθεί εγγράφως με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πρωτιά για τη ΔΗΠΑΚ Γιατρών και στον Πύργο

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΗΠΑΚ και στις εκλογές της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, στις 5/3.

Για το νέο ΔΣ ψήφισαν 42 γιατροί. Η ΔΗΠΑΚ πήρε 29 ψήφους και η ΑΚΙ 10.

Για τον αντιπρόσωπο στην ΟΕΝΓΕ, η ΔΗΠΑΚ πήρε 35 ψήφους και η ΑΚΙ 7.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ