Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν οι εργαζόμενοι σήμερα στα νοσοκομεία

Κάλεσμα συμμετοχής από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, είναι τα αιτήματα αιχμής της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και στο συλλαλητήριο εκατοντάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Κλαυθμώνος.

«Τα επίσημα στοιχεία (Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου) από Ιανουάριο 2015 έως Οκτώβριο 2018 (δεν έχουν δημοσιευθεί νεότερα) διαψεύδουν αποστομωτικά την κυβερνητική προπαγάνδα: Αποχώρησαν από την Υγεία συνολικά 7.097 εργαζόμενοι (μόνιμοι, ΙΔΑΧ) και προσλήφθηκαν 6.343 εργαζόμενοι (754 λιγότεροι).

Χαρακτηριστικό είναι ότι ολόκληρο το 2018 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία (...) Ακόμη κι αν από το 2019 υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση περί 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση, αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις πολλές χιλιάδες ελλείψεις προσωπικού, τις συγχωνεύσεις τμημάτων - δομών, τη συνεχιζόμενη εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς, αλλά και την ταλαιπωρία και την επισφαλή περίθαλψη για τους ασθενείς», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί για νέο χτύπημα στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τις προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που απορρίπτει το αίτημα για ένταξη χιλιάδων εργαζομένων (που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με αντίστοιχη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση ωραρίου εργασίας και λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειάς τους.

Στο πλαίσιο της απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου στις 10 το πρωί. Ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ