Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στην Καλαμάτα!

Στις 6.30 μ.μ. η κινητοποίηση ενάντια στη νοθεία και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα

Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα! Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στην πόλη δηλαδή όπου η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ επιδιώκει να ξεκινήσει ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης.

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, Λογιστών, Μισθωτών Τύπου - Χάρτου. Τα Εργατικά Κέντρα Λαμίας, Νάουσας, Αρτας, Αγρινίου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Θεσπρωτίας, Σάμου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων.

Οπως επισημαίνεται στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, είναι πλήθος «οι αντιπρόσωποι που έρχονται με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ και είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες, είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία φαντάσματα από όλη τη χώρα. Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν έναν συσχετισμό στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί αυτοί που στέκονται εμπόδιο να οργανωθούν αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας».

Παράλληλα με το κάλεσμά τους σε συνδικάτα και εργαζόμενους, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα καλούν «κάθε αντιπρόσωπο που δεν έχει καμιά σχέση με πρακτικές και μεθοδεύσεις της εποχής των Μακρήδων και Λικιαρδόπουλων, που δεν ανέχεται την παρουσία της ίδιας της εργοδοσίας μέσα σε εργατικές οργανώσεις, να συμμετέχει στη συγκέντρωση τη μέρα έναρξης του Συνεδρίου. Να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα Συνέδριο νόθων και εργοδοτών!».

Υπόθεση που αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή!

Η σημερινή κινητοποίηση των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων έρχεται ως κορύφωση της δραστηριότητας που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους η συζήτηση για την κατάσταση αυτή στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να γίνεται πλατύτερα κατανοητό γιατί αυτή η πάλη ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις και συνελεύσεις, με ανακοινώσεις που αποκαλύπτουν και πιο εξειδικευμένα τον ρόλο των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν με τη στήριξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν και δίνουν μάχη για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνδικάτο το σύνθημα: «Εξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα, Συνδικάτα Εργατών - Οχι των εργοδοτών. Εξω οι "μαϊμούδες" - αντιπρόσωποι».

Μέσα από αυτήν την πολύμορφη δράση, αναδεικνύεται το γεγονός ότι η διαπάλη στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι μια μάχη για τις καρέκλες, ένας «παραταξιακός καβγάς», όπως επιδιώκουν να το παρουσιάσουν διάφορα επιτελεία: Είναι μια μάχη για τον ίδιο τον προσανατολισμό των συνδικάτων, για το αν θα είναι στα χέρια των εργαζομένων ή στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, αποτυπώθηκε ανάγλυφα ο πραγματικός χαρακτήρας της σύγκρουσης:

Από τη μια μεριά, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που προσπαθούν να ελέγξουν τα συνδικάτα με μπράβους, το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, την αστική δικαιοσύνη, τις δυνάμεις καταστολής, τη νοθεία, τον εξαναγκασμό εργαζομένων να ψηφίζουν απευθείας τους ανθρώπους της εργοδοσίας σε «σωματεία» - μηχανισμούς, με ψηφοδέλτια που είναι γεμάτα διευθυντικά στελέχη. Με όλα τα μέσα προσπαθούν να κρατήσουν τα συνδικάτα αποδυναμωμένα, μηχανισμούς ταξικής υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Από την άλλη μεριά, ζωντανά συνδικάτα, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάθε τίμιος αγωνιστής που δεν δέχεται τα συνδικάτα να είναι στα χέρια του κεφαλαίου. Ολοι αυτοί παλεύουν για να πετάξουν τους εργοδότες από τα συνδικάτα, να καταστήσουν τα συνδικάτα οργανωτές της πάλης, με δημοκρατική λειτουργία και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, με πλαίσιο πάλης που στρέφεται ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στις κυβερνήσεις της, ενάντια στα τσιράκια τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν πραγματική ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ