Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΥΕ
Υπόδειγμα εργατοπατερισμού...

Την πρώτη φορά έφεραν μπράβους για να «νομιμοποιήσουν» τους νόθους και τους διευθυντάδες, τη δεύτερη δεν εμφανίστηκαν καν στο «συνέδριο» που οι ίδιοι ανήγγειλαν, την τρίτη πήγαν να κάνουν «συνέδριο λίγων και εκλεκτών», σε εργάσιμες μέρες, με διαδικασίες μέσω e-mail και αποκλεισμούς σωματείων...

Και τις τρεις φορές, οι προσπάθειες της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) να επιβάλει τη νοθεία και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση έπεσαν στο κενό.

Οι εν λόγω «εκλεκτοί» εργατοπατέρες της εργοδοσίας είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του... «σύγχρονου» εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθώς σε αυτή την κουστωδία συμπρωταγωνιστούν ο εργοδότης και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος, η ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΑΚΕ.

Εμπόδιο στη νοθεία και τον εκφυλισμό στάθηκαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, συνδικαλιστές και άλλοι εργαζόμενοι που είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να αλωθούν τα σωματεία από την εργοδοσία και τα τσιράκια της.

Αναλυτικότερα, την πρώτη φορά το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 23/2 και την Κυριακή 24/2. Εκεί προσπάθησαν να κάνουν συνέδριο νόθων αντιπροσώπων με την παρουσία μπράβων, νομίζοντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν και θα εμποδίσουν όσους αγωνίζονται για πραγματικά συνδικάτα των εργαζομένων. Απέτυχαν.

Τη δεύτερη φορά όρισαν το «συνέδριο» να γίνει καθημερινές, Τετάρτη 6/3 και Πέμπτη 7/3. Οι εργατοπατέρες ανακοίνωσαν τις νέες ημερομηνίες στο «παρά 5» και την ίδια ώρα ζητούσαν προκλητικά από τους αντιπροσώπους να πληρώσουν οι ίδιοι για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους. Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εργαζόμενοι και σωματεία, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το ξενοδοχείο όπου υποτίθεται πως θα γίνονταν οι εργασίες, ωστόσο οι «συνδικαλιστές» της απερχόμενης πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΙΥΕ παρέμεναν άφαντοι, μέχρι που τους «ξετρύπωσε» αντιπροσωπεία εργαζομένων στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Κατόπιν εορτής, στο χώρο αναγκάστηκαν να παρουσιαστούν ο γενικός και ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΙΥΕ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όπως ακριβώς αξίζει σε έναν άνθρωπο της εργοδοσίας, εργοδότης και ο ίδιος, χρησιμοποίησε την πίσω πόρτα χωρίς να καταφέρει να αποφύγει την κατακραυγή των εργαζομένων...

Την τρίτη φορά οι εργατοπατέρες ανακοίνωσαν πως το «συνέδριο» θα γίνει ξανά καθημερινές (Τρίτη 12/3 και Τετάρτη 13/3), έχοντας ξανά προφανή στόχο να εμποδίσουν τη συμμετοχή. Οι ίδιοι εργατοπατέρες, που ζητούσαν από τους αντιπροσώπους να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, είχαν φροντίσει να κλείσουν δωμάτια και εισιτήρια μετακίνησης για «δικούς» τους αντιπροσώπους στο πολυτελές ξενοδοχείο, πριν καν ανακοινωθεί το μέρος του συνεδρίου. Στην είσοδο του κτιρίου βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και ασφαλίτες. Από την προηγούμενη μέρα είχαν μοιραστεί κάρτες αντιπροσώπων, ενώ είχαν εκδοθεί και διπλές κάρτες. Οι εργατοπατέρες είχαν κλείσει δύο αίθουσες: Μία μεγάλη όπου θα γινόταν η υποτιθέμενη συνέλευση, ως αντιπερισπασμός, και μία μικρή, στον 8ο όροφο, προκειμένου να κάνουν εκλογές σαν τους κλέφτες. Απέτυχαν και τρίτη φορά...

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο γίνονταν αυτά, ο εργοδότης Καραγεωργόπουλος και απερχόμενος πρόεδρος της ΟΙΥΕ σκηνοθετούσε ένα «συνέδριο» άλλης Ομοσπονδίας για να εκλεγεί από εκεί αντιπρόσωπος. Τρανταχτή απόδειξη ότι τα συνδικάτα για τους ανθρώπους της εργοδοσίας είναι απλά εργαλεία που χρησιμοποιούν, πότε το ένα, πότε το άλλο, για να κάνουν τη δουλειά τους: Να υπηρετούν τους κεφαλαιοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ