Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών, εικόνα εγκατάλειψης στα σχολεία

Με σύνθημα «Βάλτε λεωφορεία να πάμε στα σχολεία» και με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει, οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων Πεύκων 2ου και 4ου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής, μπροστά στο σχολείο και διαδήλωσαν την απαίτησή τους να δοθεί εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών, που έχει προκληθεί με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί, για δεύτερη βδομάδα, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σε τουλάχιστον 47 σχολεία της Θεσσαλονίκης καθώς Περιφέρεια και υπουργείο δεν φρόντισαν να το λύσουν έγκαιρα. Ετσι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μετακίνησή τους 1.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 130 είναι παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου κάνουν μάθημα σε πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς τα κτιριακά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, αν και έχουν καταγγελθεί από τον Σύλλογο Γονέων εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πέρασε λοιπόν άλλο ένα καλοκαίρι και δεν πραγματοποιήθηκε καμία επισκευή, παρά τις διαβεβαιώσεις του δήμου. Ετσι, δύο αίθουσες δεν χρησιμοποιούνται, παραμένοντας κλειστές από τη διεύθυνση, λόγω των μεγάλων προβλημάτων, ενώ θα μπορούσαν να είναι εκμεταλλεύσιμοι χώροι για μια σειρά σχολικών δραστηριοτήτων. Το σκηνικό συμπληρώνεται από σοβάδες που πέφτουν, υγρασίες στους τοίχους, μια γενική εικόνα εγκατάλειψης.

Ο Σύλλογος Γονέων ζητά να δρομολογηθούν και να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες, επιπλέον να τοποθετηθεί φύλακας και κατά την πρωινή λειτουργία αλλά και για να παραμένει ζωντανό και τα απογεύματα, ώστε να μπορούν να βρίσκουν διέξοδο τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ