Τρίτη 10 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησης των απεργών εκπαιδευτικών

Με μια πολύ μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης έδωσαν μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στο πρωτοφανές περιστατικό τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το απόγευμα τέσσερις εκπαιδευτικοί είχαν κληθεί για απολογία στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή μαθητής προσέφυγε στον εισαγγελέα εναντίον τους λόγω της συμμετοχής τους στην πανελλαδική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη. Η κατηγορία, την οποία πήρε ο εισαγγελέας και χωρίς να χάσει χρόνο την παρέπεμψε για τα περαιτέρω, ήταν ότι οι εκπαιδευτικοί «στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση»!

Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής μίλησε ο Χρήστος Σουρουλής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, μεταφέροντας το μεγάλο κύμα συμπαράστασης και καταδίκης της πρωτοφανούς και απαράδεκτης ενέργειας του κράτους. Επεσήμανε τα μεγάλα ερωτήματα που γεννιούνται για τη στάση της Εισαγγελίας, η οποία με τις ενέργειές της νομιμοποίησε μια απαράδεκτη και νομικά έωλη καταγγελία. Τόνισε ότι η αλληλεγγύη του κόσμου και η μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής καταπώς φαίνεται «ανησύχησαν» τις αστυνομικές αρχές, που άρχισαν να λένε δικαιολογίες, ότι δεν υπήρχε τελικά λόγος να κληθούν σε απολογία οι εκπαιδευτικοί και ότι «κατά πάσα πιθανότητα» η καταγγελία θα αποσυρθεί. Οι εκπαιδευτικοί και το σωματείο τους δεν θα ησυχάσουν μέχρι να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις ντροπιαστικές ενέργειες, ξεκαθάρισε και κάλεσε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη και τον αγώνα του ενάντια σε όσους νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το δικαίωμα στην απεργία!

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ακόμα ο Αλέξανδρος Κόλκας, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκλεγμένος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», ο Στάθης Λουκάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, και η Ελένη Δραμιτινού - Ουρανού, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ρεθύμνου.

Παρευρέθηκε και ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για περιστατικό που «υλοποιεί» στην πράξη τις απειλές της κυβέρνησης και του ίδιου του υπουργού Εργασίας για καταστολή του απεργιακού δικαιώματος, σε συνέχεια όλων των «απεργοκτόνων» νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο Ν. Μανουσάκης τόνισε ότι κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και αστυνομικές αρχές ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοιες άθλιες πρακτικές, που εμπλέκουν και παιδικές ψυχές, θα σταματήσουν τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να μη χάνονται ατελείωτες διδακτικές ώρες εξαιτίας της πολιτικής του υπουργείου, για να έχει η νέα γενιά πρόσβαση στην ολόπλευρη μόρφωση και στη ζωή με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ