Τρίτη 10 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στον «αέρα» τα θεμέλια του κτιρίου που στεγάζει δύο σχολεία

Με τα θεμέλια ορατά και στον «αέρα» λόγω της πτώσης του πρανούς και με επιπρόσθετα προβλήματα στο εσωτερικό του λειτουργεί το 39ο ΓΕΛ Αθήνας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται το 39ο Γυμνάσιο και το 39ο Γενικό Λύκειο Αθήνας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων, το μεγαλύτερο και σοβαρότερο θέμα του σχολείου, που ούτως ή άλλως παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, είναι το πρόβλημα της κατάπτωσης και διάβρωσης του πρανούς, της πλαγιάς δηλαδή που στηρίζεται μέρος των θεμελίων του σχολείου, επί της οδού Πυθίας και Νικάνορος.

Το πρόβλημα απασχολεί τον Σύλλογο χρόνια τώρα, ωστόσο, όπως καταγγέλλει, «οι αρμόδιες αρχές "σφυρίζουν αδιάφορα", μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία διεύθυνση στην άλλη...».

Από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου, στην ΚΤΥΠ και στον ΟΑΣΠ για να το ελέγξει μηχανικός, χωρίς καμιά ανταπόκριση, μόνο προφορικές δεσμεύσεις ότι «σήμερα - αύριο ξεκινάνε οι εργασίες»... Το θέμα είναι για τους γονείς υψίστης σημασίας, καθώς το έδαφος υποχωρεί με την πρώτη βροχή και τα θεμέλια στο σημείο αυτό έχουν ξεγυμνωθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στατικότητα του κτιρίου.

Επιπλέον, στο κτίριο του Λυκείου πλημμυρίζουν υπόγειοι χώροι όπου λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας, καταγράφονται μια σειρά ελλείψεις σε υποδομές και τα 5 τμήματα της Α' τάξης αγγίζουν τους 27 μαθητές ανά τμήμα, δηλαδή το μέγιστο επιτρεπτό όριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ