Τρίτη 10 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέα «αντιτρομοκρατικά» πλήγματα στη Συρία

Κουρδικούς στόχους συνέχιζε και χτες να πλήττει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία με νέες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις στη Συρία.

Οπως ανακοίνωσε η αντικυβερνητική ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», κουρδικές δυνάμεις ανέφεραν ότι ένα τουρκικό μαχητικό αεροπλάνο στοχοθέτησε ένα κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς σε περιοχές που ελέγχουν ισλαμιστικές οργανώσεις, μετά και από την επίθεση με drones, που την περασμένη βδομάδα στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους στη Χομς (στην πλειοψηφία τους τελειόφοιτους στρατιωτικής ακαδημίας).

Σύμφωνα με την ίδια αντικυβερνητική ΜΚΟ, την Κυριακή σκοτώθηκαν 6 άμαχοι από τις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν τρία παιδιά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά τα θύματα από τις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων έχουν φθάσει τα 41.

Στα θύματα συγκαταλέγονται και δύο μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ», η οποία ήταν ο πρώην βραχίονας της «Αλ Κάιντα» στη Συρία.

Προχτές, σκοτώθηκε επίσης ένας Σύρος στρατιώτης στην επαρχία Ιντλίμπ, μετά από πλήγματα από αντικυβερνητικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ