Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προχωράει την ένταση της καταστολής μέσω καμερών

Στους κυβερνητικούς στόχους για τη «δημόσια τάξη», με μία από τις κύριες προτεραιότητες την τοποθέτηση καμερών επιτήρησης του πληθυσμού της Αττικής, με πρόσχημα την εγκληματικότητα, αναφέρθηκε χτες για άλλη μια φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας σε εκπομπή του «ΣΚΑΪ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «είναι προτεραιότητά μας, την οποία έχουμε μοιραστεί και με τον δήμαρχο της Αθήνας - υπάρχει πλήρης συναντίληψη με τον κ. Μπακογιάννη - για να εγκαταστήσουμε και να λειτουργήσουμε ένα διευρυμένο σύστημα επιτήρησης, μέσω καμερών, στην Αττική και, βεβαίως, στη μεγάλη του πλειονότητα, στην Αθήνα». «Πρότυπο» για την κυβέρνηση είναι το Λονδίνο, ο πληθυσμός τους οποίου επιτηρείται από μεγάλο αριθμό καμερών.

Και πρόσθεσε ο υπουργός: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε σταδιακά να αρχίσουν να τοποθετούνται κάμερες. Μην πάμε και για τις 750 - 780 μονομιάς, όσες είναι όλες μαζί, αλλά να βρούμε τρόπους και μηχανισμούς ώστε σταδιακά να τοποθετούνται και ταυτόχρονα να κάνουμε μια δουλειά που θα είναι ολοκληρωμένη, διότι δεν είναι μόνο να καταγράφουν. Είναι να μεταδίδουν και την εικόνα σωστά εκεί που πρέπει να μεταδίδουν». Αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο στόχαστρο μπαίνουν και κοινωνικοί, λαϊκοί αγώνες.

Αναφέρθηκε επίσης στην τοποθέτηση 1.500 αστυνομικών σε έργο αστυνόμευσης, μετά την απόσυρσή τους από τη φύλαξη στόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ