Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πανηγυρικό κλίμα μέχρι αργά για την επανεκλογή!

Ενα μεγάλο πανηγύρι από απλό λαϊκό κόσμο και νεολαία της πόλης στήθηκε μπροστά από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μόλις έγινε γνωστό ότι πλέον κερδήθηκε και η τρίτη θητεία στη δημοτική αρχή.

Η χαρά ήταν ακόμη μεγαλύτερη απ' το γεγονός ότι εκτός της επανεκλογής της δημοτικής αρχής, επιτυχία σημειώθηκε και για όλους τους δήμους που διεκδικούσε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Γι' αυτό τα χειροκροτήματα, τα συνθήματα και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, όχι μόνο στην αναγγελία των αποτελεσμάτων της Πάτρας αλλά και για όλα όσα αφορούσαν Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Τύρναβο.

Λαϊκός κόσμος από όλες τις γειτονιές της Πάτρας και νεολαία έδωσε δυναμικό «παρών» στον χώρο, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης έως την Αγίου Ανδρέου και το λιμάνι, κόσμος είχε κλείσει τους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα, χειροκροτώντας και τραγουδώντας.

Μέσα στο εκλογικό κέντρο αλλά και έξω από τα μεγάφωνα ακούγονταν δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, με πολλούς να σέρνουν τον χορό. Ξεχωριστή και με τόνο ήταν η παρουσία της νεολαίας.

Πριν τις πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, τον υποδέχθηκαν με συνθήματα και καπνογόνα, με τον κόσμο να μένει στον χώρο μέχρι πολύ αργά το βράδυ και δικαιολογημένα.

Ηταν άλλωστε οι λαϊκές, οι πιο φτωχές συνοικίες της Πάτρας που έδωσαν και το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, που χαμογελούσαν ακόμα περισσότερο. Στο Νότιο Διαμέρισμα, όπως ανακοινωνόταν και από τα μεγάφωνα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφτανε σε ποσοστά το 61%.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Κώστας Πελετίδης πνίγηκε στις αγκαλιές του κόσμου και τον δικαιολογημένο από όλες τις απόψεις ενθουσιασμό του. Στα μεγάφωνα ακούστηκαν και ποντιακά τραγούδια, ενώ η χαρά ήταν μεγάλη για τη νίκη που σημειώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ