Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Ο αγώνας και η διεκδίκηση επιστρέφουν στη δημοτική αρχή!

Ηλίας Σταμέλος: Θα διεκδικήσουμε όσα έχουμε ανάγκη, ξέρουμε να παλεύουμε, ξέρουμε και να νικάμε!

Ο νέος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος
Ο νέος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος
Η ελπίδα, ο αγώνας, η διεκδίκηση για τις λαϊκές ανάγκες από χτες το βράδυ ξαναγύρισαν «σπίτι τους», και στην Καισαριανή, την πόλη - σύμβολο των μεγάλων λαϊκών αγώνων, με οικοδεσπότη τη νέα αγωνιστική δημοτική αρχή και δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Ο λαός της πόλης εξέφρασε ξεκάθαρα τη θέλησή του στηρίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία στον β' γύρο των εκλογών έδωσε το εμβληματικό ποσοστό 61,51% (4.886 ψήφοι), έναντι 38,49% (3.057 ψήφοι) που πήρε ο αντίπαλος συνδυασμός.

Μια μεγάλη νίκη που φαινόταν από το πρωί, σε κάθε βήμα του νεοκλεγέντα πια δημάρχου Ηλία Σταμέλου, όταν τον υποδέχονταν κάτοικοι της πόλης και του έδιναν παντού τις ευχές αλλά και τα «πρώιμα» συγχαρητήριά τους.

Με το χθεσινό ελπιδοφόρο αποτέλεσμα ο λαός της Καισαριανής κλείνει την παρένθεση της θητείας του «καλού παιδιού» της κυβέρνησης, Χρ. Βοσκόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 8 Οκτώβρη η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε έρθει πρώτη δύναμη με ποσοστό 35,31% και 3.295 ψήφους, ενώ η απερχόμενη δημοτική αρχή «Ενωμένη Καισαριανή» είχε πάρει 30,56% και 2.852 ψήφους.

Στην Καισαριανή έχουμε γιορτή, εκλέγουμε ξανά δήμαρχο αγωνιστή!

Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο εκλογικό κιόσκι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην κεντρική πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, και με αγωνία παρακολούθησε τη ροή των αποτελεσμάτων.


Διάχυτη ήταν η αισιοδοξία, καθώς τα θετικά μηνύματα του προηγούμενου διαστήματος πολλαπλασιάστηκαν χτες, από πολλούς και πολλές που δήλωσαν με περηφάνια ότι έριξαν το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο.

Με το νικηφόρο αποτέλεσμα να διαφαίνεται, τα χαμόγελα και οι χαρούμενες φωνές άρχισαν να πλημμυρίζουν την πλατεία, ενώ συνεχώς έφταναν άνθρωποι όλων των ηλικιών, με αποτέλεσμα να μην «πέφτει καρφίτσα».

Με την τελεσίδικη ανακοίνωση ότι η Καισαριανή έχει ξανά μια δημοτική αρχή που της αξίζει, ξεκίνησε το γλέντι, με τραγούδια και μουσική, ενώ τα συνθήματα ακούγονταν ασταμάτητα.

«Στην Καισαριανή έχουμε γιορτή, εκλέγουμε ξανά δήμαρχο αγωνιστή», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Η δύναμή μας βρίσκεται στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού

Ο κόσμος υποδέχτηκε με αγκαλιές και χειροκροτήματα τον νέο δήμαρχο Ηλία Σταμέλο, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο είπε: «Το άλμα έγινε, η παρένθεση έκλεισε! Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ξανά δημοτική αρχή στην Καισαριανή!».

Μιλώντας στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, ευχαρίστησε όσους και όσες στήριξαν, ψήφισαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όλους και όλες που βοήθησαν σε αυτήν τη μάχη, «ιδιαίτερα όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές που πλαισίωναν το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", δουλεύοντας ακούραστα όλη την προεκλογική περίοδο.

Η Καισαριανή πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη
Η Καισαριανή πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη
Δώσαμε έναν αγώνα τίμιο, καθαρό, με τα τεκμηριωμένα επιχειρήματά μας, πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους της γειτονιάς μας. Με βασικό κριτήριο και στόχο να παλέψουμε μαζί με τον λαό της Καισαριανής για τις ανάγκες μας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που δυσκολεύει καθημερινά τη ζωή όλων μας.

Με αυτό το κριτήριο θα πορευτούμε και το επόμενο διάστημα, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του δήμου. Γιατί σε εμάς δεν ταιριάζει, είναι ξένο σώμα το ψέμα, η λάσπη, οι συκοφαντίες που ακολούθησε η απερχόμενη διοίκηση, που το μόνο που κατάφερε ήταν να δυσφημίσει την πόλη μας και τίποτε άλλο.

Ως δημοτική αρχή ξέρουμε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Καισαριανής.

Μαζί θα πορευτούμε αυτόν τον δρόμο, της περηφάνιας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης.

Γιατί εμείς σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε όχι για να ξεχωρίσουμε τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο! Γιατί η σημερινή νίκη είναι όλης της Καισαριανής. Γιατί δεν χωρίζουμε τον κόσμο με βάση τις πολιτικές επιλογές που μπορεί να έκανε ο καθένας και η καθεμιά.

Για εμάς η διαχωριστική γραμμή είναι μία: Από τη μία οι ανάγκες των πολλών και από την άλλη τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων. Εχουμε διαλέξει μεριά. Με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία!


Μαζί θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών που με τη δουλειά τους και τον ιδρώτα τους παράγουν τον πλούτο.

Μαζί θα υπερασπιστούμε την Ιστορία της Καισαριανής.

Μαζί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου μας, που με τη δουλειά τους φροντίζουν την πόλη.

Μαζί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών, της νεολαίας.

Μαζί θα υπερασπιστούμε τη φροντίδα για την τρίτη ηλικία.

Μαζί με τον λαό της Καισαριανής θα παλέψουμε για να πάρουμε όλοι ανάσες ανακούφισης, θα διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη.

Γιατί ξέρουμε να παλεύουμε, ξέρουμε και να νικάμε».

Παράλληλα άρχισαν να ανακοινώνονται σε πανηγυρικό κλίμα οι πρωτιές της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συνέχεια, όλο το βράδυ το γλέντι φούντωνε ακόμα περισσότερο, με την ορχήστρα να παίρνει τη θέση και τον χορό να δυναμώνει, ενώ τον δικό τους τόνο έδιναν οι κόρνες από τα διερχόμενα αμάξια. Ενα λαϊκό ξεφάντωμα, που δίνει πλέον τη θέση του από σήμερα στις νέες μάχες, που ξεκινάνε από καλύτερες θέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μπορούμε να έχουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο σύμμαχο και στήριγμα των εργαζομένων»(2023-10-12 00:00:00.0)
Για δημοτική αρχή που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες λαού και νεολαίας(2023-10-11 00:00:00.0)
Χέρι συμπόρευσης και ελπίδας σε όλο τον λαό της πόλης(2023-10-10 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και πείσμα για να παραμείνει ο δήμος σε αγωνιστική πορεία(2019-05-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων(2019-05-29 00:00:00.0)
Κάλεσμα στο λαό της πόλης να επανεκλέξει Κομμουνιστή Δήμαρχο(2019-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ