Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Την άδεια για να ανοίξει ξανά το τουρκικό γενικό προξενείο στη Βεγγάζη έδωσε χτες το γραφείο του Λίβυου πρωθυπουργού Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά. Προηγήθηκε συνάντηση του Λίβυου πρωθυπουργού (της μίας εκ των δύο παράλληλων κυβερνήσεων) με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Γιλντίζ, και τον Τούρκο πρέσβη στη Λιβύη, Κενάν Γιλμάζ.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Αφγανιστάν απειλούνται από σήμερα με απέλαση από το Πακιστάν, καθώς λήγει η διορία που η πακιστανική κυβέρνηση έδωσε για την απομάκρυνση όσων δεν έχουν άδεια παραμονής. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αφγανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές απειλές για την ασφάλειά τους αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπου το αντιδραστικό καθεστώς των Ταλιμπάν έχει επιστρέψει στην εξουσία.

ΣΕΟΥΛ.-- Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χτες ότι συνέλαβε έναν άνδρα που τραυμάτισε δύο αστυνομικούς έξω από το συγκρότημα όπου βρίσκεται το γραφείο του Προέδρου της χώρας, Γιουν Σουκ - Γεόλ. Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο στομάχι και ο άλλος στο χέρι, μετά από προσπάθεια να συλληφθεί ο 70χρονος, επειδή φώναζε (δεν διευκρινίστηκε τι φώναζε) έξω από το κτίριο.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην πολιτεία Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας. Δεκάδες εστίες είναι ενεργές και πυροσβέστες μεταβαίνουν στην περιοχή μέχρι και από τη Νέα Ζηλανδία. Τουλάχιστον 42.000 πυρόπληκτοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για κρατική βοήθεια. Μεγάλη φωτιά καίει και στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ