Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ
Απλήρωτοι και υπό απόλυση, σέρνονται και στα δικαστήρια για τον δίκαιο αγώνα τους

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΕΟΔΥ ενάντια στις απολύσεις
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΕΟΔΥ ενάντια στις απολύσεις
Την ώρα που 1.000 εργαζόμενοι στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 30 Νοέμβρη, μένουν στον δρόμο και πάνω από 400 εργαζόμενοι στα προγράμματα «Philos» είναι απλήρωτοι, η διοίκηση του ΕΟΔΥ τους κήρυξε τον πόλεμο και τους σέρνει στα δικαστήρια, επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα: Τα δεδουλευμένα τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι εργαζόμενοι προκήρυξαν για σήμερα 24ωρη απεργία. Στο άκουσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, η διοίκηση του ΕΟΔΥ σέρνει στα δικαστήρια όλους εκείνους «που αποκαλούσε "ήρωες" κι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα όπως τους ζητήθηκε». Χτες οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν στις 12 το μεσημέρι ότι η διοίκηση κατέθεσε εναντίον του Σωματείου ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκδικάστηκαν μια ώρα αργότερα.

«Δεν τους έφτανε αυτό! Χτες και σήμερα περιδιάβαιναν τους τόπους εργασίας των ΚΟΜΥ διάφοροι υπάλληλοι και με διάφορα προσχήματα προσπαθούσαν να μάθουν σε ποιο σωματείο είναι γραμμένη/ος ή/ο κάθε συναδέλφισσα/ος με προφανή σκοπό να προσπαθήσουν να περιορίσουν όσες και όσους θέλουν να απεργήσουν με εκφοβισμό, πρακτική καθαρά παράνομη που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον οργανισμό - εργοδότη!

Η στάση αυτή του οργανισμού να γίνει κριτήριο για τους εργαζόμενους, για το ποιος πραγματικά είναι δίπλα τους, ποιον πραγματικά φοβούνται», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΟΔΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο Σωματείο.

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και χτες αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση της δράσης τους.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη:

Στην Αθήνα, 9 π.μ., έξω από τη Βουλή, στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Επίσης, σε Ηράκλειο (10 π.μ. στο σαλόνι του ΠαΓΝΗ), Λευκάδα (9 π.μ. στο νοσοκομείο), Τρίκαλα (10 π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου). Παράλληλα θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν σήμερα οι νησιώτες (βλ. σελ. 13).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ