Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
«Δεν διαπραγματευόμαστε το απεργιακό δικαίωμα»

Ανακοίνωση για τη νέα προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια

«Οι υπουργοί πάνε και έρχονται, ο αυταρχισμός της κυβέρνησης για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μένει!», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» μετά τη νέα δικαστική προσφυγή του υπουργείου Παιδείας κατά της ΟΛΜΕ για να κριθεί παράνομη η απεργία - αποχή που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία από τις διαδικασίες που αφορούν τους μέντορες - συντονιστές. Στη διάρκεια της χτεσινής μέρας έγιναν η επίδοση, η εκδίκαση της αγωγής και βγήκε καταδικαστική απόφαση.

«Οι εκπαιδευτικοί θα απαντήσουμε μέσα από τα σωματεία μας με τον ανυποχώρητο αγώνα μας για τα μπλοκάρουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Το δίκιο του αγώνα μας, η συμπόρευσή μας με τους γονείς και τους μαθητές είναι αυτά που νομιμοποιούν τις κινητοποιήσεις μας», τονίζει η ΑΣΕ.

«Η κίνηση αυτή του υπουργείου δείχνει πανικό. Το σύνολο των εκπαιδευτικών είναι απέναντι στην αντιδραστική αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και ο μόνος τρόπος να την επιβάλει η κυβέρνηση είναι μέσω των δικαστικών αποφάσεων και του αυταρχισμού», σχολιάζει η ΑΣΕ. Τονίζοντας ότι «πρακτικά το υπουργείο, και η κυβέρνηση, επιμένει να καταργηθεί το απεργιακό δικαίωμα από τους δημοσίους υπαλλήλους», η ΑΣΕ τονίζει πως αυτό «κερδήθηκε από τους δημοσίους υπαλλήλους με αίμα σε πολύ πιο δύσκολες εποχές από τη σημερινή και δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν περαστικό από το υπουργείο ούτε με κανένα "ανεξάρτητο" δικαστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ