Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Φινάλε αγωνίας

Το δρόμο του Παναθηναϊκού για την Μπολόνια θέλει να... φράξει σήμερα ο Ολυμπιακός

Sportidea

Το δρόμο του Παναθηναϊκού για την Μπολόνια θέλει να... φράξει σήμερα ο Ολυμπιακός
Φινάλε αγωνίας περιλαμβάνει η τελευταία αγωνιστική του Η` ομίλου στην Ευρωλίγκα και θα κρίνει το εισιτήριο που οδηγεί στο φάιναλ φορ της Μπολόνια. Την πρώτη προνομιούχο θέση διεκδικούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με τα σενάρια πρόκρισης να θυμίζουν σταυρόλεξο. Πάντως, όπως και να έχει, οι «πράσινοι» είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι μετά την ήττα - σοκ του Ολυμπιακού από την Ολύμπια. Εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει σήμερα στη Λουμπλιάνα την Ολύμπια «τσεκάρει» το εισιτήριο ανεξάρτητα με το τι έχει συμβεί στον άλλο αγώνα Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Το «τριφύλλι» όμως προκρίνεται ακόμα και σε περίπτωση ήττας των «αιωνίων». Αντίθετα ο Ολυμπιακός εκτός της νίκης του επί της ΑΕΚ, θέλει και ήττα του Παναθηναϊκού στη Σλοβενία. Σε αυτήν την περίπτωση ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς, αλλά την πρόκριση παίρνουν οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στο αβαντάζ του +7 που προκύπτει από τα παιχνίδια των δυο ομάδων (νίκη με 92-75 στο ΣΕΦ ήττα με 88-78).

Στη σκιά του... Γιαννούλη (ΟΛΥΜΠΙΑ - ΠΑΟ, 21.30)

Σε βαρύ κλίμα λόγω των τελευταίων εξελίξεων με το θέμα χρήσης της αναβολικής ουσίας ναδρολόνη από τον Γιάννη Γιαννούλη στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται για το πλέον κρίσιμο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι φέτος. Πάντως, όλοι στο «πράσινο» στρατόπεδο δηλώνουν πεπεισμένοι πως η εξέταση του δεύτερου δείγματος θα φωτίσει την αλήθεια και τα όσο υποστηρίζει ο διεθνής παίκτης ότι δε χρησιμοποίησε ποτέ τη συγκεκριμένη ουσία. Πάντως τόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στήριξαν τον Γιαννούλη και του δήλωσαν τη συμπαράστασή τους. Ο «Ζοτς» προσπαθεί να αποφορτίσει το κλίμα και να επικεντρώσει τους παίκτες του στον σημερινό κρίσιμο παιχνίδι τονίζοντας στους παίκτες του ότι η Ολύμπια όπως απέδειξε και στο ΣΕΦ κάθε άλλο παρά αδύνατη ομάδα είναι.

Πρώτα η νίκη (ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21.30, ΤV MAGIK)

Το ενδεχόμενο να έχουν το νου τους στη Λουμπλιάνα παρά στον αγώνα με την ΑΕΚ φοβίζει τον Σούμποτιτς, που φωνάζει και ξαναφωνάζει ότι πάνω απ' όλα προέχει η νίκη επί της Ενωσης. Αυτό που θέλει ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι να μη φορτωθούν με άγχος οι παίκτες σε αντίθεση με αυτούς του «Δικεφάλου» που παίζουν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πάντως ο Σάκοτα τόνισε ότι για την ομάδα του μπορεί να της είναι αδιάφορος ο αγώνας, δεν της είναι όμως ο αντίπαλος. «Πρόκειται για μια αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, η οποία πάντα έχει τη δική της σημασία. Σίγουρα μπορεί να είμαστε χαλαροί, αλλά ωστόσο θέλουμε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας νικηφόρα», υπογράμμισε ο προπονητής του «Δικεφάλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ