Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Ασχημο παιγχνίδι στις πλάτες των εργατών

Νέα συνάντηση είχαν χθες ο δήμαρχος Βύρωνα, Ν. Ρογκάκος, και αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της πόλης, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με την καταβολή της παροχής γάλατος. Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί η παροχή σε χρήμα και υπολογίζουν ότι αντιστοιχούν 280.000 δρχ. στον καθένα. Ζητούν επίσης να πληρωθούν εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση, όπου σημειώνονται καθυστερήσεις πληρωμών.

Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος επανέλαβε πως η Περιφέρεια δεν εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια, γιατί έχει κρίνει παράνομη την απόδοση των παροχών γάλατος σε χρήματα. Ο ίδιος έκανε την ακόλουθη πρόταση: Να δοθεί στους εργαζόμενους που δικαιούνται το γάλα - στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου - ένα μέρος των χρημάτων άμεσα, μέσω διατακτικής την οποία θα μπορέσουν να εξαργυρώσουν σε καταστήματα. Το δε υπόλοιπο να δοθεί μετά την προκήρυξη των εκλογών, μέσα από τις υπερωρίες που προβλέπει η εκλογική διαδικασία. Για τη Δημοτική Επιχείρηση, ο Ν. Ρογκάκος είπε πως από τις 15 Φλεβάρη θα ξεκινήσει η καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ στις 20 του μήνα θα προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των συνολικών χρωστούμενων.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου απέρριψε τις προτάσεις του δημάρχου επικαλούμενη γενικώς πρόβλημα αξιοπιστίας, στάση, όμως που θέτει πράγματι πρόβλημα αξιοπιστίας, όχι όμως πλέον για το δήμαρχο, αλλά για όσους κάνουν πια καθαρό πως έχουν επιλέξει να αξιοποιήσουν πολιτικά ένα υπαρκτό εργατικό πρόβλημα...

Η παράταξη της ΕΣΑΚ πρότεινε την αναστολή των κινητοποιήσεων και την άσκηση πίεσης ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του δημάρχου.

Στη συνέλευση που ακολούθησε πέρασε με 57 ψήφους (11 κατά) η πρόταση της πλειοψηφίας της διοίκησης για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Με δήλωσή του στο «Ρ», ο δήμαρχος έκανε λόγο για «τυχοδιωκτική λογική της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου, που προχώρησε σε μια απεργία, έξω από αρχές και αιτήματα». Ο ίδιος κατήγγειλε, τέλος, «την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία πάρθηκε από 68 εργαζόμενους, όταν τα μέλη της είναι 400».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ