Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Στην απολογία της αρνείται την ανθρωποκτονία

Ξεκίνησε, χτες, η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά από σχεδόν 9 μήνες και πάνω από 70 ακροαματικές διαδικασίες, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, τον Γενάρη του 2022. Η απολογία της μητέρας από την Πάτρα, στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει καθώς εκτός από την Τζωρτζίνα είχαν προηγηθεί οι θάνατοι των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της, ξεκίνησε με καθυστέρηση και διακόπηκε για τις 23 Νοέμβρη.

«Είμαι και θα είμαι η μαμά της και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς», ήταν τα πρώτα λόγια της Πισπιρίγκου και στη συνέχεια αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται. Νωρίτερα ο συνήγορός της, Αλ. Κούγιας, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου για μεροληψία και επηρεασμό του δικαστηρίου.

Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, ενώ νωρίτερα ως απαράδεκτη έκρινε την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίνας Ευαγγέλου, η εισαγγελέας, λέγοντας «όχι» στο αίτημα και ζητώντας την απόρριψή του. «Για να θεωρηθεί ένας δικαστής ότι δεν είναι αμερόληπτος θα πρέπει αυτό να είναι εμφανές στις πράξεις του. Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος. Η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο», είπε η εισαγγελέας.

Θυμίζουμε ότι θα ακολουθήσει και δίκη για τον θάνατο των δύο άλλων μικρών κοριτσιών, της Μαλένας, 3,5 χρόνων, και της Ιριδας, 6 μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ