Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Βρήκε τις λύσεις στο β' μέρος ο Ολυμπιακός

Ξεπερνώντας στην επανάληψη τα προβλήματα του α' μέρους, ο Ολυμπιακός έφτασε χθες σε πολύτιμη νίκη 88-83 επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ για την 9η αγωνιστική της Euroleague και έβαλε θετικό πρόσημο στον απολογισμό του (5-4), κάτι που τον σταθεροποιεί στην πρώτη οκτάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν αρκετά προβλήματα στο α' μέρος από τα περιφερειακά σουτ των φιλοξενούμενων, που πήραν το προβάδισμα (20-23, 27-34), με τον Ολυμπιακό όμως να ανακάμπτει μέχρι το ημίχρονο (45-44). Καθοριστική για την έκβαση του ματς ήταν η τρίτη περίοδος, κατά την οποία οι γηπεδούχοι, βρίσκοντας τις λύσεις επιθετικά και βελτιώνοντας αρκετά την άμυνά τους, με ένα επιμέρους 19-9 απέκτησαν διαφορά ασφαλείας μέχρι το 30' (64-53), ενώ είχαν την κατάσταση υπό έλεγχο και στο μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης περιόδου. Παρά τα λάθη του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίλεπτο, που επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα με ένα επιμέρους 2-12 να «ροκανίσει» τη διαφορά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τη λήξη. Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Πίτερς με 28 πόντους και ο Φαλ με 14 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ, και για τη σερβική ομάδα ο Νέντοβιτς με 26 πόντους και ο Τεόντοσιτς με 15.

Για το βήμα παραπάνω ο ΠΑΟ

Με την εντός έδρας νίκη της Τετάρτης επί της Ζαλγκίρις Κάουνας να τον βάζει στην πρώτη οκτάδα (με 8-8), ο Παναθηναϊκός επιχειρεί απόψε, και πάλι στο ΟΑΚΑ, το βήμα για ακόμα πιο ψηλά, αντιμετωπίζοντας τη Βίρτους Μπολόνια για την 9η αγωνιστική της Euroleague (21.15 - Novasports Prime). Οι «πράσινοι» στοχεύουν στο 2 στα 2 σ' αυτήν τη βδομάδα των διπλών υποχρεώσεων, κάτι που όμως δεν αναμένεται εύκολο, καθώς η ιταλική ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά, με 6-2 και στην 3η θέση της βαθμολογίας μέχρι στιγμής, πιστοποιώντας τις υψηλές φιλοδοξίες που έχει φέτος στη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ