Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Για τα 79 χρόνια από τη Μάχη της Παναγιάς

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 79 χρόνια από την ηρωική Μάχη της Παναγιάς ανάμεσα στις αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ και τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στο χωριό Παναγιά Κεραμειών (στον χώρο του μνημείου), πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Νοέμβρη το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Μπάμπη Πετράκη, προέδρου του Παραρτήματος, ενώ ο Παναγιώτης Αλέκος, μέλος του ΔΣ, παρουσίασε το χρονικό της μάχης. Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι Κρητικές Μαδάρες με ριζίτικα τραγούδια.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέφανος Μυλωνάκης, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Παραβρέθηκαν ο Αλέκος Μαρινάκης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χανίων Μπάμπης Λουτσέτης και Νίκος Βουρλάκης, Αποκόρωνα Νικήτας Μελισσάκης και Πλατανιά Δημήτρης Ανθούσης.

Τέλος, στεφάνια κατέθεσαν το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ, ο δήμος Χανίων, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Θερίσου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καθιανών και Κεφαλά, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών καθώς και οι Κρητικές Μαδάρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ