Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΡΗΝΑΝΙΑΣ - ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ
Ζητούν απαντήσεις για τα προβλήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία χτυπά η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Γερμανίας. Ανήσυχοι οι γονείς δηλώνουν ότι στερείται από τα παιδιά τους το δικαίωμα να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υποδομής. Οι γονείς ζητούν πραγματική στήριξη της εκπαίδευσης των σχολείων της Γερμανίας, ενώ βρίσκονται «στο σκοτάδι» για το καθεστώς λειτουργίας τους και δηλώνουν ότι «η ελληνική πολιτεία θέλει άμεσα ή έμμεσα να κλείσει τα σχολεία μας».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων, «η σφαγή των παιδιών αρχίζει από φέτος στη Γ` Λυκείου, που στερούν από τα παιδιά μας τη δυνατότητα να μπουν στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με το βαθμό του απολυτηρίου τους όπως ίσχυε μέχρι τώρα». Αναφέρονται επίσης σε κτιριακά προβλήματα και δηλώνουν ότι η αποστολή συντονιστών στην περιοχή τους δεν έχει βοηθήσει στα προβλήματα. «Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι ο χαρακτηρισμός των Λυκείων μας ως "ειδικά"» και δηλώνουν ότι δεν ξέρει πια κανείς «αν το Απολυτήριο των Ελληνικών Λυκείων της Γερμανίας θα είναι ισότιμο, αντίστοιχο και ισοδύναμο με το Απολυτήριο των Ελληνικών Λυκείων στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω θέματα και τους τρόπους διεκδίκησης λύσεων θα συζητήσουν οι γονείς σε γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 12.30 το μεσημέρι, στο ενοριακό κέντρο Απόστολος Ανδρέας, Am Schonenkamp στο Ντύσσελντορφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ