Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Ούτε μελέτη αποκατάστασης!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' τα γραφεία του ΟΣΚ οργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη οι γονείς του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου - που φιλοξενεί το 1ο - με τη συμμετοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας

Ακόμα περιμένει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, για επισκευή...Η ταλαιπωρία μαθητών και γονιών συνεχίζεται
Ακόμα περιμένει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, για επισκευή...Η ταλαιπωρία μαθητών και γονιών συνεχίζεται
Μετά από πέντε μήνες απραξίας - και κοροϊδίας - για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, που έπαθε σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 7.9.1999, γονείς και μαθητές οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων την ερχόμενη Τρίτη, 15.2.2000, με αίτημα την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την οριστική αποκατάσταση του σχολείου.

Την απόφαση για τη διαμαρτυρία πήραν την περασμένη Τετάρτη σε κοινή συνέλευση οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου - που φιλοξενεί τους μαθητές του 1ου - με τη συμμετοχή του Δήμου Νέας Ιωνίας και της τοπικής Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Είχαν προηγηθεί «πολλοί ποδαρόδρομοι» και υπομνήματα των γονιών προς κάθε κατεύθυνση, απ' όπου εισέπραξαν μόνο υποσχέσεις.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο είναι ιστορικό, γιατί χτίστηκε το 1927. Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές και χαρακτηρίστηκε «κίτρινο». Ετσι, το 1ο Δημοτικό συστεγάστηκε με το 3ο Δημοτικό Σχολείο σε εναλλασσόμενες βάρδιες (πρωί - απόγευμα). «Η συστέγαση 600 μαθητών έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα (οικογενειακά, οικονομικά, υγιεινής κλπ.) στους γονείς και στα παιδιά, καθώς ορισμένα παιδιά αναγκάζονται να έρχονται απ' το πρωί και να φεύγουν το απόγευμα» επισημαίνουν στην απόφασή τους οι γονείς των δύο σχολείων.

Το 1ο και το 3ο είναι ολοήμερα σχολεία. Μερικοί γονείς - και απ' τα δυο σχολεία - δε βρήκαν κάποια λύση για τη φύλαξη των παιδιών τους και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους δασκάλους του ολοήμερου, βρήκαν τη φόρμουλα να έρχονται τα παιδιά απ' το πρωί στο σχολείο - σαν να ήταν ολοήμερο - και να συνεχίζουν το απόγευμα κανονικά την απογευματινή βάρδια.

Πρόκειται για μια βάρβαρη λύση, που προκρίθηκε απ' τους γονείς με την προσδοκία και της σύντομης αποκατάστασης του σχολείου. Παρόμοια προβλήματα θα οξυνθούν καθώς τελειώνουν πια οι διευκολύνσεις που είχαν εξασφαλίσει ορισμένοι γονείς απ' τις δουλιές τους και αναγκάζονται είτε να πληρώνουν είτε να σκέφτονται τη βάρβαρη λύση της ολοήμερης ταλαιπωρίας.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, από τις αρχές Δεκέμβρη αντιπροσωπεία των συλλόγων με εκπρόσωπο του Δήμου Ν. Ιωνίας είχαν συνάντηση με τον διευθυντή Κατασκευών του ΟΣΚ, όπου έμαθαν ότι το 3ο Δημοτικό Σχολείο - όπως και άλλα πενήντα σχολεία - έχει βλάβες στο φέροντα οργανισμό και ότι χρειάζεται ειδική μελέτη για την επισκευή ή την ανακατασκευή του σχολείου. Μάλιστα τους έδωσε και τη διαβεβαίωση ότι η ανάθεση των μελετών γι' αυτά τα σχολεία θα άρχιζε στις 6.12.1999 ώστε τα παραπάνω σχολεία να μπορέσουν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβρη του 2000 .

Εκτοτε όμως οι γονείς - εν μέσω διαφόρων πληροφοριών - περίμεναν από μέρα σε μέρα τη μελέτη. Κι όταν την περασμένη Τετάρτη (2.2.2000) κατάφεραν να συναντηθούν με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ Μ. Μπαλτά έμαθαν ότι η ανάθεση της μελέτης έγινε τηλεφωνικά το βράδυ της προηγούμενης μέρας - δηλαδή την 1.2.2000.

«Τα περιθώρια αναμονής και υπομονής έχουν εξαντληθεί. Ζητάμε συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις και ενέργειες που να οδηγούν στην άμεση και οριστική επίλυση των προβλημάτων χωρίς άλλες παλινωδίες», τονίζουν οι γονείς στην απόφαση της κοινής συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ