Τρίτη 28 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χιλιάδες κενά σε Γυμνάσια - Λύκεια

Με χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα κύλησε ο Νοέμβρης στα σχολεία καθώς ακόμα αναμένεται η επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μετρούν ήδη χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, κοινές αγωνιστικές δράσεις αποφάσισαν η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Β', Δ' και Ε' Δημοτικής Ενότητας Πειραιά, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου - Δραπετσώνας σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ρέντη. Εκεί αναδείχτηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία από τις χιλιάδες χαμένες ώρες (3.348 τη βδομάδα, λείπουν 157 εκπαιδευτικοί) μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, το κρίσιμο πρόβλημα της κτιριακής κατάστασης των σχολικών μονάδων και η υποχρηματοδότηση των σχολείων. Στην κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης να καλυφθούν όλα τα κενά, για αντισεισμική θωράκιση και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία αποφασίστηκε κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 12 μ. στη ΔΙΔΕ Πειραιά. Οι παραπάνω φορείς συμμετέχουν στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο αύριο, Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, ενώ η ΕΛΜΕ Πειραιά ενημέρωσε για την κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει στην Εισαγγελία Πειραιά στις 4 Δεκέμβρη, στη 1 μ.μ. ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

«Δεν υπάρχει σχολείο στον νομό μας (ή είναι 1-2) που να λειτουργεί πλήρως στελεχωμένο με τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών γενικής, ειδικής αγωγής και βοηθητικού, επιστημονικού προσωπικού», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ Ηλείας. Το σωματείο των εκπαιδευτικών ζητά την άμεση κάλυψη των κενών δηλώνοντας ότι «χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας! Η "λύση" δεν είναι να μετατρέπουμε τους εκπαιδευτικούς σε "λάστιχο", ούτε να κόβουμε ώρες από το ένα τμήμα για να κάνουμε σε ένα άλλο, δημιουργώντας νέες ανισότητες!».

Στην αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 23 Νοέμβρη τρίτης φάσης προσλήψεων 4.700 εκπαιδευτικών για τις επόμενες μέρες, δίχως να προσδιορίζεται ακριβώς πότε, αναφέρεται το ΔΣ της ΔΟΕ επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες «τόσο για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας όσο και για την προϋπηρεσία και τον μισθό των υπό πρόσληψη εκπαιδευτικών». Η Ομοσπονδία αναφέρεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πάγιων αναγκών στην Εκπαίδευση με μόνιμο προσωπικό καθώς και την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε μία φάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ