Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠ
Κατέρρευσε τζάμι στο κτίριο Γκίνη

Τις συνέπειες της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, που αδιαφορεί για τις ανάγκες των φοιτητών, αναδεικνύουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, με αφορμή την κατάρρευση τζαμιού παραθύρου στο κτίριο Γκίνη. Το τζάμι έπεσε στο πεζούλι του κτιρίου, από όπου περνούν συνεχώς φοιτητές και εργαζόμενοι της Σχολής.

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ κατονομάζουν ως υπεύθυνη την «εγκληματική πολιτική υποχρηματοδότησης των σχολών μας, με αποτέλεσμα τις ανεπαρκείς υποδομές, τη μη συντήρηση των κτιρίων και των χώρων στους οποίους περνάμε φοιτητές και εργαζόμενοι το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας μας. Η Κοσμητεία και οι πρυτανικές αρχές φέρουν τεράστια ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα κτίρια της σχολής μας. Αν και το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) γεγονός δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, μας γεμίζει οργή αφού κατά τύχη το τζάμι δεν έπεσε στο κεφάλι κάποιου διερχόμενου. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα τζάμια στο συγκεκριμένο ειδικά κτίριο είναι ετοιμόρροπα, χωρίς να ξέρουμε τι θα αντικρίσουμε την επόμενη μέρα. Η διοίκηση τόσο της Σχολής όσο και του Ιδρύματος αγνοούν για πολλοστή φορά το δίκαιο αίτημα του Φοιτητικού μας Συλλόγου για διεκδίκηση των σύγχρονων υποδομών στα μέτρα των αναγκών φοιτητών και εργαζομένων».

Χαρακτηρίζουν δε «τραγική ειρωνεία» το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς «για το κτίριο Γκίνη έχει ξεκινήσει μετατροπή σε συνεδριακό κέντρο με roof garden, με χρηματοδότηση 25.000.000 ευρώ, τη στιγμή που παραμελούνται κτιριακά ζητήματα συντήρησής του! Είναι απαράδεκτο, όταν οι φοιτητές της σχολής δεν χωράμε ούτε σε ένα αμφιθέατρο, ένα ολόκληρο κτίριο γεμάτο με αίθουσες να μην αξιοποιείται για τις ανάγκες των φοιτητών και να αποτελεί τελικά κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή!». Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ ζητούν η Σχολή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια φοιτητών και εργαζομένων, το κτίριο Γκίνη να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για εκπαιδευτική χρήση, για τις ανάγκες των φοιτητών, και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ