Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Μαρία Παπαδά

Σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν, το Σάββατο το μεσημέρι, μαζί με την οικογένεια και τους οικείους της, την Μαρία Παπαδά, μέλος του ΚΚΕ και εργαζόμενη στον κλάδο των logistics.

Στην τελετή αποχαιρετισμού πήραν τον λόγο ο Κωνσταντίνος Κώνστας, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, και ο Αλέξης Τσοκάνης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ασπροπύργου και δημοτικός σύμβουλος.

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο. Στα μαθητικά της χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Σε ηλικία 19 χρόνων αρχίζει να εργάζεται στη «Βιοχαρτική». Αργότερα στο μαγαζί οικοδομικών υλικών του αδερφού της. Παράλληλα αγωνίστηκε για να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά, κάνοντας ακόμη και δύο δουλειές και παρά τις προσωπικές της δυσκολίες τα έβγαζε πέρα. Ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, όπως όταν απολύθηκε μαζί με άλλους εργαζόμενους από τον Μέκαλη και έμεινε για αρκετό καιρό άνεργη, στάθηκε με ψηλά το κεφάλι. Ηταν πραγματικός βράχος για την οικογένειά της.

Μέσα σε τέτοιες δυσκολίες, δυνάμωσε και η θέλησή της να παλέψει οργανωμένα για μια καλύτερη ζωή, για μία δίκαιη κοινωνία, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Υπήρξε επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Ενα σωματείο το οποίο ακόμη και σήμερα αποτελεί πραγματικό αποκούμπι για πολλούς εργαζόμενους σε αποθήκες και logistics της περιοχής. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντοτε παρούσα στη δουλειά του Κόμματος, στον Ασπρόπυργο, υποψήφια για πολλά χρόνια με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στον δήμο, ενεργή σε όλες τις μάχες, κρατούσε επαφή με πολύ κόσμο που τη γνώριζε και την εκτιμούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ