Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς νερό για τρεις μήνες πάνω από 30 σπίτια στο Χορευτό Πηλίου

Πάνω από 30 σπίτια παραμένουν τρεις μήνες μετά την πλημμύρα χωρίς νερό στο Χορευτό Πηλίου, πολλές είναι οι συνοικίες σε πολλά χωριά όπου οι κάτοικοι πίνουν νερό άρδευσης, καθώς πηγές έχουν εξαφανιστεί και το δίκτυο ύδρευσης έχει καταστραφεί πλήρως, ενώ είναι άγνωστοι ο τρόπος και ο χρόνος των αποκαταστάσεων στον δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου!

Τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς - Μουρεσίου απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση επισκευή του δικτύου ύδρευσης και τη σύνδεση σε όλες τις κατοικίες.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως "Λαϊκή Συσπείρωση" επισημάναμε τις απαράδεκτες καθυστερήσεις αποκαταστάσεων τόσο στο κεντρικό εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης σε όλα τα χωριά του δήμου μας».

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι «τα έργα που άπτονται της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους, όπως η επισκευή του κεντρικού οδικού δικτύου, η κατασκευή νέων γεφυρών και η επισκευή των υπαρχουσών, ο στατικός έλεγχος, και άλλα, όπως οι οριοθετήσεις των ρεμάτων, τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που έχουμε ανάγκη, τα δεδομένα δεν είναι καλύτερα. Τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και η κεντρική διοίκηση, τα αρμόδια υπουργεία έχουν εξαφανιστεί από τον δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχετικό χρονοδιάγραμμα, ούτε κάποια σχετική αναφορά».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη: «Η αναφορά του δημάρχου Ζαγοράς - Μουρεσίου ότι η κυβέρνηση δεν αποδεσμεύει μεγάλο μέρος του συνολικού ποσού των 1,7 εκατ. ευρώ για τις αποκαταστάσεις που έχει ήδη κατανεμηθεί στον δήμο μας, δεν μας αφήνει αδιάφορους! Εφόσον ισχύει, απαιτούμε την άμεση αποδέσμευσή του και τη χρηματοδότηση για όλα τα απαραίτητα έργα επισκευής σε όλα τα δίκτυα υποδομών. Ηδη στη συνεδρίαση του ΔΣ υπήρξε διαμαρτυρία αρκετών χωματουργών της περιοχής μας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από τις αποκαταστάσεις.

Από τον τρόπο των εξελίξεων, την προχειρότητα προγραμματισμού και λήψης μέτρων φαίνεται ότι κυβέρνηση της ΝΔ, Περιφέρεια και δήμος γνωρίζουν πολύ καλά το "παιχνίδι" της μετάθεσης ευθυνών ο ένας στον άλλον, προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων για την ανυπαρξία σχεδιασμού και υλοποίησης των απαραίτητων έργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ