Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από τοιχίο

Τη ζωή του έχασε χτες το πρωί ένας ακόμα εργάτης στο μεροκάματο, αυτήν τη φορά στο εργοτάξιο στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο. Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο έσπευσαν αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που με παρέμβασή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησαν να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο για έλεγχο στον χώρο, απαίτηση που έγινε πράξη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. «Η εταιρεία DEMCON είχε την ευθύνη για την εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης. Από τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται η απουσία εποπτικού ελέγχου από την εταιρεία. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι οι χώροι δουλειάς, ιδιαίτερα μετά την ένταση της οικοδομικής δραστηριότητας, έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και διαχρονικά. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι το κυνήγι των χρονοδιαγραμμάτων με το ελάχιστο οικονομικό "κόστος" για τις εταιρείες, για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, σε συνδυασμό με τους λειψούς προληπτικούς ελέγχους λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αποτελούν την αιτία αυτών των εγκλημάτων», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ασκώντας πίεση σε κυβέρνηση και εργοδοσία», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους οικοδόμους να έρχονται σε επαφή με τις δυνάμεις του όταν διαπιστώνουν έλλειψη των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ