Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την εργασία και τα δικαιώματά τους

Στο πόδι για τη νέα κλιμάκωση του αγώνα και την αναμέτρηση με την κυβέρνηση βρίσκονται τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, στις 12 μ., θα κατέβουν ξανά στην Αθήνα για παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. καλούν σε μεγάλη σύσκεψη - συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Με κεντρικό αίτημα «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές βάλτε τα μπροστά», οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους απαιτούν την άμεση ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στο τέλος του έτους, αλλά και ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Η σύσκεψη της 17ης Δεκέμβρη στοχεύει στον συντονισμό της δράσης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τους συναδέλφους τους και τον λαό στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και κυρίως στην περιοχή της Λάρυμνας, η οποία βιώνει ήδη τις τραγικές επιπτώσεις των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ και σιγά σιγά μαραζώνει.

Στο πλαίσιο αυτό το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας «τρέχει» ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, ενημέρωσης και συντονισμού με άλλες επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σήμερα, Πέμπτη, αντιπροσωπεία του Σωματείου της Λάρυμνας θα παραβρεθεί στην κινητοποίηση των βιοπαλαιστών ελαιοπαραγωγών στη Λαμία προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Μάλιστα, η ελαιοπαραγωγή είναι μία από τις βασικές καλλιέργειες στην περιοχή της Λοκρίδας και οι τεράστιες απώλειες εισοδήματος στην περιοχή εξαιτίας της φετινής ακαρπίας έρχονται να προστεθούν στις ήδη μεγάλες επιπτώσεις από το πετσόκομμμα αποδοχών των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα σήμερα, Πέμπτη, αντιπροσωπεία του Σωματείου της Λάρυμνας θα παραβρεθεί στη συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια.

Η δραστηριότητα ενημέρωσης και οι επαφές του Σωματείου της Λάρυμνας θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, με συσκέψεις με εργαζόμενους στο εργοστάσιο, με συλλόγους και επαγγελματίες στα χωριά της περιοχής αλλά και περιοδείες σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ