Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δύο έργα της Μαρίας Παπαγιάννη στη σκηνή

Δύο έργα της καταξιωμένης συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μαρίας Παπαγιάννη ανεβαίνουν από αυτήν την Κυριακή σε δύο θεατρικές σκηνές.

Κάθε Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι) ανεβαίνει το έργο της «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο», σε μουσική και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

Να μένεις σε μια ποντικότρυπα δίπλα στη σκηνή του θεάτρου και να μην έχεις δει ποτέ σου παράσταση. Γίνεται; Ο Ρωμαίος δεν αντέχει άλλο! Κι ας λένε οι γονείς του ότι είναι μικρός ακόμα. Ετσι, όταν όλοι κοιμούνται θα ξεκινήσει την εξερεύνηση. Ο Διευθυντής Σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου, που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μαζί με τα παιδιά ο Ρωμαίος θα μάθει απίθανες λεπτομέρειες για το θέατρο, τους ανθρώπους πίσω από τα φώτα και τη σκηνή, για το πώς γίνεται μια παράσταση.

Με χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ, η Μαρία και η Σπυριδούλα Παπαγεωργίου ζωντανεύουν μια αστεία και τρυφερή ιστορία, που μας μιλάει για την αξία της φιλίας, τη χαρά της συνεργασίας και την αγάπη για το δίκιο.

Επιπλέον εορταστικές παραστάσεις: 27/12 στις 17.30 και 7/1 στις 12.30.


Προπώληση: more.com

Επικοινωνία: 2109216346, 6936655925, 6936655927

Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο Θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) παρουσιάζονται τα «Χρυσά Κουπιά» σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καλογιάννη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση, η οποία ερμηνεύεται ζωντανά από την Ζωή Τηγανούρια.

Μια παράσταση για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης, την ανάγκη να μοιράζεσαι, γιατί «καμιά φορά το "μαζί" είναι όλες οι γλώσσες κι όλοι οι καιροί». Αλλά και ένα έργο που πραγματεύεται πιο δύσκολα και σύνθετα φαινόμενα της εποχής, πάντα βέβαια με την ευαισθησία και την τρυφερότητα που διακρίνει την Μ. Παπαγιάννη.

Η Λήδα και η Ηρώ βλέπουν ξαφνικά την καθημερινότητά τους να ανατρέπεται, όταν ο πατέρας τους αρρωσταίνει βαριά και η μητέρα τους αποφασίζει να τις στείλει για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό καταγωγής της, στη μέση του πουθενά. Τα κορίτσια βρίσκονται για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον χωρίς κίνηση και φασαρία, με έναν παππού απότομο και αυστηρό. Γρήγορα, όμως, δένονται με το χωριό και με τους ανθρώπους, που έχουν να πουν τόσες ιστορίες... Ανακαλύπτουν ένα παλιό ημερολόγιο της μαμάς τους και μέσα από τις σελίδες του, μαθαίνουν πράγματα για την οικογένειά της που τα αγνοούσαν. Κάνουν φίλους, ερωτεύονται, εξοικειώνονται με τη φύση, μοιράζονται όνειρα, ευχές, παιχνίδια και περιπέτειες. Περιδιαβαίνουν - κι εμείς μαζί τους - σε πλευρές της Ιστορίας του τόπου μας, ενώ μαθαίνουν και για τοπικούς θρύλους ...όπως για τη μαγική βελανιδιά, στο δύσβατο φαράγγι, κοντά στη λίμνη, που τα κλαδιά της γίνονται ιαματικά χρυσά κουπιά στο ολόγιομο φεγγάρι...

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Νίκος Αναστασόπουλος, Ευγενία Βησσαρίου, Χρήστος Λοΐζος, Μανταλένα Παπαδάτου, Βαγγέλης Πιτσιλός, Ελενα Τζαγκαράκη.

Γενική είσοδος 12 ευρώ. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.

Ηλεκτρονική προπώληση: more.com

Επικοινωνία: 2106616877, 6934146156


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ