Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στη Βουλή

INTIME NEWS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη, με τη φονική μετωπική σύγκρουση τρένων τον Φλεβάρη φέτος με 57 νεκρούς, διοργανώνει την Τρίτη 12 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ., έξω από τη Βουλή, ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, για να καταγγελθεί η κωλυσιεργία που υπάρχει για να προχωρήσει η διερεύνηση και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

Στο κάλεσμα αυτό ήδη ανταποκρίνονται πολλά εργατικά σωματεία και φορείς και καλούν τον λαό να δώσει μαζικό μαχητικό «παρών».

Οπως τονίζει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), «δεν θα αφήσουμε κανέναν να συγκαλύψει το έγκλημα στο οποίο έχασαν τις ζωές τους 57 άνθρωποι! Η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων για την "απελευθέρωση" των σιδηροδρόμων, μας οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία. Εφάρμοσαν τις Οδηγίες της ΕΕ, την πολιτική που άφησε το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς συντήρηση, χωρίς τα ελάχιστα απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία του!

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να βάζει στο ζύγι τις ανάγκες μας, τις ζωές μας. Να τις "αξιολογεί" με βάση το κανόνα του κόστους - οφέλους, που μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στο έγκλημα των Τεμπών. Το ίδιο κάνει και σήμερα, με τον προϋπολογισμό που πετσοκόβει τη χρηματοδότηση για την Υγεία, εκτοξεύει τη φοροληστεία του λαού, αφήνει στον πάτο τους μισθούς, με την ακρίβεια να θερίζει. Ενώ παράλληλα δίνει νέες φοροελαφρύνσεις για τους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες».

Στη συνέχεια υπογραμμίζουν πως «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Να μη γίνουν οι χώροι δουλειάς νέες "κοιλάδες των Τεμπών"!».

Επίσης, σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλούν στη συγκέντρωση και επισημαίνουν πως μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, ενώ «δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Διατηρείται το "πάμε και όπου βγει"».

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί τις Ενώσεις Γονέων να δώσουν το «παρών» απαιτώντας «την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους διαχρονικά έχουν εγκληματικές ευθύνες για την υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών, διεκδικώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων μας στις σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές, κόντρα σε όσους βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας».

«Γινόμαστε ξανά όλων των νεκρών η φωνή - το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί». Με αυτό το σύνθημα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο. «Ηταν και είναι αίτημα όλων των μαθητών και του λαού να αναδειχθούν όλες οι αιτίες και οι ένοχοι του εγκλήματος. Οι ευθύνες του κράτους, των κυβερνήσεων, της εταιρείας. Οσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα θέλουν να ξεχάσουμε ότι ευθύνονται για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Να ξεχάσουμε ότι όλα τα κάνουν για το κέρδος. Γι' αυτό δεν ενδιαφέρθηκαν για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων αλλά για τα κέρδη της εταιρείας. Γι' αυτό άφησαν στην τύχη τους τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπως κάνουν με όλες τις υποδομές, γιατί βλέπουν τις ανάγκες μας ως κόστος. Το ίδιο που κάνουν στα σχολεία μας. Το ίδιο που βιώνουν οι γονείς μας», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στο κάλεσμά της.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει επίσης το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). «Η οργή μας μεγαλώνει βλέποντας την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρέτησαν την πολιτική που οδήγησε στα Τέμπη. Την πολιτική της "απελευθέρωσης" των μεταφορών, του τεμαχισμού του ΟΣΕ, της ιδιωτικοποίησης του πιο κερδοφόρου τμήματός του, διατηρώντας την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του κομματιού που έμεινε στο Δημόσιο και είχε μεταξύ άλλων την ευθύνη για τις υποδομές. Αυτό το έγκλημα "έχει ιστορία" και είναι δίκαιο το αίτημα των οικογενειών των θυμάτων για διερεύνηση των ευθυνών σε βάθος 15ετίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του.

Ακόμα καλέσματα συμμετοχής απευθύνουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ