Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ολοι στους δρόμους, για αυξήσεις στο εισόδημα, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Συλλαλητήρια την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα (7 μ.μ. Σύνταγμα), στη Θεσσαλονίκη (7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις

Κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις είναι τα αιτήματα αιχμής του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία της Αττικής την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, τονίζοντας στο κάλεσμά τους ότι «ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός πετσοκόβει για άλλη μια χρονιά το εισόδημά μας!».

Τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις καταγγέλλουν τον βαθύ αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού, που στηρίζεται στη φορο-αφαίμαξη του λαού για να δώσει γενναίες επιδοτήσεις και δεκάδες φοροαπαλλαγές μεγάλες επιχειρήσεις. Γι' αυτό εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα πληρώνουν το 95% των φόρων ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δίνουν το 5%! Από τη μια, εργαζόμενοι αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τους μισθούς - ψίχουλα αναγκάζονται και μειώσουν συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, από την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις που σημειώνουν κέρδη - ρεκόρ!

Το κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας απευθύνουν: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων νομού Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, τα Σωματεία Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου και Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής.

Με την κοινή τους ανακοίνωση καλούν όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα Εργατικά Κέντρα, όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να οργανώσουν τον αγώνα «για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα "ματωμένα" πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Οπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης», υπογραμμίζουν.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλεί και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ