Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στις 16 Δεκέμβρη η πανελλαδική συνάντηση

Λίγες μέρες απέμειναν για την πανελλαδική συνάντηση άνω των 100 φοιτητικών συλλόγων με σύνθημα «Αγώνας: Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα. ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και θα συμμετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Οπως μας δηλώνει ο Μιχάλης Φαναρτζής, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Πειραιά, που φιλοξενεί τη συνάντηση, «η φετινή πανελλαδική συνάντηση έχει ξεχωριστή σημασία. Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, εμείς θα σχεδιάσουμε τον δικό μας αγώνα ενάντια στο μεγάλο χτύπημα που ετοιμάζουν για τις σπουδές και τα πτυχία μας!

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, όμως εμείς είμαστε η πραγματική πλειοψηφία στις σχολές μας. Απαιτούμε αναβάθμιση των σπουδών για όλους και όχι νέα υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων. Απαιτούμε το πτυχίο μας να έχει αντίκρισμα και όχι να υποβαθμιστεί και άλλο με το μεγάλο "παζάρι τίτλων σπουδών" με βάση την "τσέπη", που θα μετατρέπουν το πτυχίο σε "ακόμα ένα χαρτί".

Καλούμε μέχρι και τελευταία μέρα, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας να πάρουν αγωνιστική απόφαση συμμετοχής. Να μεγαλώσει η ενότητα των φοιτητικών συλλόγων της χώρας για τις δικές μας ανάγκες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ