Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Οχι στην αντιδραστική αναδιάρθρωση!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σωματείων, φορέων, συλλόγων γονέων κ.ά. ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο με το οποίο καταργούνται όλα τα εγκεκριμένα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης και συγχωνεύονται σε φορέα με την επωνυμία ΕΟΠΑΕ (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).

Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟ ΚΕΘΕΑ), που συλλέγει και υπογραφές στο σχετικό ψήφισμα (www.openpetition.eu/gr/petition/online/amese-aposyrse-schediou-nomou-gia-ten-apexartese).

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας εκφράζει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι «η ίδρυση του ΕΠΟΑΕ ως νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και καθιστά την τοξικοεξάρτηση ακόμα ένα "φιλέτο" για τα κέρδη τους».

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύει ότι «οι πολιτικές "μείωσης της βλάβης" από την τοξικοεξάρτηση, που αποτελούν τη δήθεν "αντιναρκωτική" πολιτική της ΕΕ, υποβαθμίζουν τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα και στρώνουν τον δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, αποστερώντας τον χρήστη από τη δυνατότητα απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, ως ενεργητικό υποκείμενο που αγωνίζεται για τη ζωή και τα δικαιώματά του».

Αναφέρεται ακόμα στην πανσπερμία των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί σήμερα και θα ενισχυθεί με το παραπάνω νομοσχέδιο.

Υπογραμμίζει δε ότι «ο αγώνας απέναντι στη διάλυση της Απεξάρτησης που επί χρόνια δρομολογείται, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της σημερινής κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που το κοινωνικό πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης επιδεινώνεται ραγδαία και αγγίζει όλο και μικρότερες ηλικίες, είναι καθήκον όλων των εργαζομένων».

Το ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα για δημόσιες δωρεάν δομές Απεξάρτησης, επαρκές μόνιμο προσωπικό, πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ