Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΕΪ
Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Ν. Σοφιανός: Δεδομένες οι ευθύνες κυβερνήσεων και επιχειρηματιών, γιατί δεν αγγίζεται η δράση συμμοριών στα γήπεδα

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν την Παρασκευή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε την Πέμπτη το βράδυ σε επεισόδια στου Ρέντη. Ο 31χρονος αστυνομικός δέχτηκε χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του ποδιού του από ναυτική φωτοβολίδα (με πολύ ισχυρή εκρηκτική δράση) που έριξαν χούλιγκανς, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα. Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Μετά το συμβάν η αστυνομία κράτησε εκατοντάδες άτομα, ενήλικους και νέους πάνω από 15 χρονών σε μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας, εκκενώνοντας το γήπεδο από γυναίκες και μικρότερα παιδιά. Ακολούθησαν προσαγωγές στον σωρό. Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα από τον ...υπερβάλλοντα ζήλο αστυνομικών των ΜΑΤ, όπως καταγγέλλεται και προκύπτει από αναρτημένα βίντεο στο διαδίκτυο. 424 άτομα κρατούνταν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής για πλήρη εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας, ενώ πολλοί γονείς διαμαρτύρονταν γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.

Στον χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Για το συμβάν υπήρξε εισαγγελική εντολή να ερευνηθούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων. Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μπει «λουκέτο» σε όλα τα πρωταθλήματα.

Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον σταθμό «Οpen». Επεσήμανε τις ευθύνες κυβερνήσεων και ιδιοκτητών εταιρειών στον αθλητισμό για την ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο άνθρωπος που δίνει μάχη για τη ζωή του να την κερδίσει. «Το κύριο ζήτημα», τόνισε, «είναι ότι συνεχίζουν να λειτουργούν τα αθλήματα όχι με την έννοια της δράσης κάποιων οπαδών, αλλά της δράσης κάποιων συμμοριών, οι οποίες κυριολεκτικά δρουν ανεξέλεγκτα και δεν μπορεί παρά να υπάρχει ευθύνη των ιδιοκτητών αυτών των εταιρειών, γιατί πλέον δεν μιλάμε γενικά για ομάδες, μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες οι οποίες επενδύουν σε χρήμα και πολιτική ισχύ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμορία δουλεμπόρων «έγδυνε» πρόσφυγες και μετανάστες (2018-11-29 00:00:00.0)
Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ολυμπιακό (2018-02-07 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση για το εργοστάσιο καύσης (2009-07-21 00:00:00.0)
Κλοτσήστε το φανατισμό! (2006-04-12 00:00:00.0)
Ποινή... χάδι (2004-02-13 00:00:00.0)
Χρηματοδότηση από τις ΠΑΕ ζητά η Αστυνομία (1997-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ