Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Επιστροφή στο παρελθόν»

«Επιστροφή στο... παρελθόν». Εχοντας στο μυαλό ένα αντίστοιχο απόγευμα του '89, οι ΑΕΚτζήδες περιμένουν σήμερα να ξαναζήσουν στιγμές χαράς και πανηγυρισμών. Την τελευταία βδομάδα τραγουδούν «μου ξανάρχονται ένα - ένα χρόνια δοξασμένα» ή «πάμε σαν άλλοτε», με σημείο αναφοράς τι άλλο από το αποψινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Η πρωτοπόρος με ισοπαλία και πολύ περισσότερο με νίκη ξαναστέφεται πρωταθλήτρια μετά από 8 χρόνια.

Στους «κιτρινόμαυρους» κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες του ντέρμπι, με πρώτο τον Σάντος που χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό «μεγάλη ομάδα, με εξαιρετικούς παίχτες». Αυτό όμως δε μειώνει κατ' ελάχιστο την πίστη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών να υλοποιήσουν το ευκταίο. Ο προπονητής εκφράζει την εμπιστοσύνη του στους παίχτες και τούμπαλιν. Ετσι οι πρωτοπόροι θα παραταχθούν έτοιμοι, όπως λένε, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Εργαλεία» τους σ' αυτή την προσπάθεια; Η θέληση, το πάθος, η ψυχραιμία, η αποφασιστικότητα, η αγωνιστική πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση.

Οι παίχτες του «Δικεφάλου», θεωρητικά, δε θα έχουν άγχος. Οχι μόνο γιατί παίζουν για δύο αποτελέσματα αλλά, ας μην ξεχνιόμαστε, ο βασικός στόχος (Τσάμπιονς Λιγκ) επιτεύχθηκε. Βέβαια, φτάνοντας... στην πηγή δημιουργήθηκε η πίεση να... πιουν νερό. Τώρα λοιπόν έχουν την ευκαιρία ν' (ξανα)αποδείξουν, έμπρακτα, πως δύνανται ν' ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ματς.

Η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ και οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» φροντίζουν, αν όχι να την ενισχύσουν, να την κρατήσουν εκεί. Η διοίκηση διευθέτησε κάθε οικονομική εκκρεμότητα, οι οπαδοί βρέθηκαν στην προπόνηση και «ντοπάρισαν» παίχτες - τεχνική ηγεσία, ενώ (στους έτσι και αλλιώς προληπτικούς αθλητές) συνεχώς επισημαίνονται οι εκπληκτικά πολλές ομοιότητες - αντιστοιχίες με το '89.

Ολα αυτά όμως, είναι καλά, ως τη στιγμή που ο Βασσάρας θα σφυρίξει την έναρξη. Εντός παιδιάς ρόλο θα παίξουν ο Σάντος και κυρίως οι παίχτες του. Αμφότερες οι πλευρές δηλώνουν έτοιμες για το ιστορικό ραντεβού. Με ικανοποίηση και ανακούφιση ο Πορτογάλος διαπίστωσε χτες πως οι Τσάρτας, Λάκης θα δώσουν κανονικά το «παρών». Η ΑΕΚ λοιπόν ανηφορίζει πάνοπλη στο ΟΑΚΑ για το πλέον (μάλλον) καθοριστικότερο παιχνίδι της χρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ