Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Απαγορεύονται» η πολιτική άποψη και η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Πρόκληση από διευθύντρια στο Νοσοκομείο Παίδων απέναντι σε ειδικευόμενη γιατρό

Οι γιατροί «απαγορεύεται να δηλώνουν την πολιτική τους άποψη», στο νοσοκομείο και να παίρνουν θέση για ζητήματα, όπως ο πόλεμος στην Παλαιστίνη: Αυτή είναι η πρωτοφανής και προκλητική «σύσταση» της διευθύντριας του χειρουργικού τομέα προς τους ειδικευόμενους γιατρούς της Χειρουργικής, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Είχε προηγηθεί η αναφορά γονέα - συνοδού σε βάρος της εφημερεύουσας ειδικευόμενης ιατρού της Χειρουργικής, επειδή ...«τόλμησε» να τηρήσει τη σειρά προτεραιότητας στην εξέταση των ασθενών με βάση το ιατρικό επείγον, εξετάζοντας ένα προσφυγάκι πριν από το δικό του παιδί. Εκτός από αυτό που έπεσε ... βαρύ στον συγκεκριμένο γονέα, το δεύτερο «παράπτωμα» της γιατρού που τον εξόργισε ήταν ότι φορούσε κονκάρδα της ΟΕΝΓΕ με τη σημαία της Παλαιστίνης (!).

Τα παραπάνω έγιναν μάλιστα την ημέρα πανελλαδικής απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, στις 29 Νοέμβρη και τα καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Ειδικευόμενοι Χειρουργικής και η 5μελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Δεν θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση συναδέλφων μας για τη δράση τους και για την πολιτική τους άποψη! Η ποινικοποίηση της λαϊκής δράσης και του αγώνα για ειρήνη και λευτεριά δεν θα περάσει!», σημειώνουν και ξεκαθαρίζουν:

«Οι υγειονομικοί παίρνουμε θέση! Διεκδικούμε και παλεύουμε κόντρα στην πολύχρονη κατοχή της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, κόντρα στο ξεκλήρισμα του παλαιστινιακού λαού τις τελευταίες 60 μέρες».

«Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας στη Γάζα που με ελάχιστα μέσα παλεύουν μέρα νύχτα να σώσουν τον λαό της Παλαιστίνης!

Δεν είμαστε μόνοι μας! Είμαστε δίπλα στους χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα μας και στο εξωτερικό που παίρνουν θέση, που διεκδικούν να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή», σημειώνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους διαμηνύοντας ότι θα παραμείνουν «οι υγειονομικοί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Με τον λαό της Παλαιστίνης που παλεύει για τη λευτεριά του!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ