Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΘΗΝΑ
Αυξήσεις στα μεροκάματα απαιτούν στα εργοτάξια του Μετρό

Νέα 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Δεκέμβρη στα έργα της εταιρείας «AVAX»

Σε κλιμάκωση του αγώνα τους με νέα 48ωρη απεργία, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του Μετρό της εταιρείας «ΑVAX» στην Αττική, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Μετρό, διεκδικώντας αυξήσεις σε όλα τα καταβαλλόμενα ημερομίσθια, εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς καθυστερήσεις και διασφάλιση ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει απεργία για τους ίδιους λόγους και στις 30 Νοέμβρη, και μάλιστα με καθολική συμμετοχή, με αποτέλεσμα όλοι οι υπό κατασκευή σταθμοί του Μετρό να παραμείνουν κλειστοί.

Από τη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στο Συνδικάτο και την «ΑVAX», προέκυψε ότι η εργοδοσία κατανοεί τα αιτήματα των εργαζομένων αλλά επικαλείται την υποχρηματοδότηση του έργου από την ...κυβέρνηση.

Τα ίδια περίπου, σημειώνει το Συνδικάτο, έλεγαν οι εργοδότες «και την περίοδο της κρίσης και της μεγάλης ανεργίας του κλάδου. "Φιλικά" χτυπήματα στην πλάτη και πως είμαστε όλοι μια οικογένεια. Εμείς έχουμε οικογένεια την τάξη μας και για αυτήν και τα συμφέροντά μας παλεύουμε. Ποτέ δεν παραιτηθήκαμε από αυτό ούτε την περίοδο της κρίσης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα που τα εκατομμύρια των κερδών τους αυξάνονται κάθε μέρα από τις δικές μας πλάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ