Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ρέντη συνέδεαν πηγές της αστυνομίας τη βόμβα που τοποθετήθηκε χτες στην έδρα των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη. Περίπου στις 12.30 μ.μ. άγνωστος έστειλε ηχογραφημένο μήνυμα σε ιστοσελίδα, λέγοντας ότι η βόμβα θα εκραγεί σε 45 λεπτά. Οι πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έφτασαν άμεσα στο σημείο και απενεργοποίησαν τη βόμβα. Την υπόθεση ανέλαβε η «αντιτρομοκρατική».

Στο μεταξύ, ο Αρειος Πάγος αναβάθμισε, χτες, την έρευνα για την οπαδική βία και πλέον ζητείται να «διακριβωθεί η ύπαρξη τυχόν σχετικών εγκληματικών οργανώσεων, η ταυτότητα των μελών αυτών, ο τρόπος χρηματοδότησής τους, η πιθανή διασύνδεσή τους με άλλες οργανωμένες εγκληματικές δράσεις, όπως ναρκωτικά, εκβιάσεις, όπλα, κ.λπ., όπως και να αξιοποιηθεί κάθε δικονομική δυνατότητα με άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κ.λπ.».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, νέο αίτημα ένταξης σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατέθεσε ο 18χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στα επεισόδια στου Ρέντη, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Αυτήν τη φορά αφορά τη δεύτερη κατηγορία, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες. Αρχικά είχε απορριφθεί το αίτημα ένταξης για την πρώτη κατηγορία επειδή ο 18χρονος είχε καταστεί ήδη κατηγορούμενος. Τρία ακόμα εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση έχουν υποβάλει αντίστοιχες αιτήσεις. Τέλος, καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες ένστολοι έξω από τη Βουλή, για συμπαράσταση στον 31χρονο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ