Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Να μην εκχωρηθεί σε ιδιώτες η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Ακρόπολη

Σε απεργία προχώρησαν, χτες, οι εργαζόμενοι στη φύλαξη στην Ακρόπολη εκφράζοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης να εκχωρήσει στους ιδιώτες άλλο ένα πόστο, συγκεκριμένα αυτό της έκδοσης και του ελέγχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της χώρας, την Ακρόπολη.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), στου οποίου την ευθύνη είναι η χρήση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προκήρυξε τον διεθνή διαγωνισμό «Παροχή υπηρεσιών λειτουργίας του συστήματος έκδοσης και ακύρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών» στην Ακρόπολη, αξίας κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ για 12 μήνες.

Με τον διαγωνισμό αυτό ο ΟΔΑΠ προτίθεται να παραχωρήσει «την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας του συστήματος έκδοσης και ακύρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών στις πύλες εισόδου του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, καθώς και κάθε σχετικής υποστηρικτικής υπηρεσίας». Αναθέτει δηλαδή σε ιδιωτική εταιρεία τα ταμεία, την είσπραξη του αντιτίμου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τον έλεγχο των εισιτηρίων. Οι εργασίες αυτές σήμερα γίνονται από αρχαιοφύλακες.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της φύλαξης, της διαχείρισης και της προστασίας των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ζητάνε και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες της φύλαξης και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Ακρόπολη και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ