Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επανάληψη των εκλογών του 2021 σε περιφέρειες του Βερολίνου

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας διέταξε χτες την εν μέρει επανάληψη των ομοσπονδιακών εκλογών του 2021 σε 455 από τις 2.256 εκλογικές περιφέρειες του Βερολίνου και στις αντίστοιχες περιφέρειες της επιστολικής ψήφου, λόγω εκτεταμένων παρατυπιών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία. Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θεωρείται η 11η Φλεβάρη.

Επειτα από καταγγελία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο είχε από πέρσι τον Νοέμβρη αποφασίσει ότι υπάρχουν λόγοι επανάληψης των εκλογών σε 327 περιφέρειες, ωστόσο το Συνταγματικό Δικαστήριο αύξησε τις περιφέρειες σε 455.

Η επανάληψη των εκλογών μπορεί, έστω θεωρητικά, να επηρεάσει τη σύνθεση της αντιπροσωπείας του Βερολίνου στην Bundestag.

Λόγω ακόμη πιο εκτεταμένων παρατυπιών και προβλημάτων στην εκλογική διαδικασία, στις 12/2/2023 επαναλήφθηκαν οι κρατιδιακές εκλογές σε όλο το Βερολίνο, με αποτέλεσμα μάλιστα την ανατροπή του αποτελέσματος του 2021, με τη νίκη της CDU έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ