Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝΑ
Ισχυρός σεισμός με πάνω από 100 νεκρούς

Ανησυχία ότι θα αυξηθούν τα θύματα

Ερευνες για επιζώντες στο χωριό Καοτάν, στην Τσινγκάι

Xinhua

Ερευνες για επιζώντες στο χωριό Καοτάν, στην Τσινγκάι
Τουλάχιστον 126 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στη βορειοδυτική επαρχία Γκανσού, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ. Θύματα υπήρξαν και στη γειτονική επαρχία Τσινγκά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 700.

Μεγάλη είναι η αγωνία για τυχόν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, καθώς σοβαρές ζημιές υπέστησαν χιλιάδες κτίρια και το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα εδώ και μέρες αυξάνει την ανησυχία. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν φτάνουν τη νύχτα ακόμα και τους 17 βαθμούς υπό το μηδέν. Σημαντικές βλάβες έχουν καταγραφεί στο δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, αλλά και στις μεταφορές και τηλεπικοινωνίες - που οι αρχές έκαναν προσπάθειες να αποκατασταθούν.

Τουλάχιστον 10 μετασεισμοί είχαν καταγραφεί μέχρι χτες το απόγευμα. Συλλυπητήρια για τα θύματα εξέφρασαν στον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, και η Πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-βεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ