Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Διαπίστωσε ότι η Αττική δεν έχει εκχιονιστικά!

Για άλλη μια φορά η Αττική σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης θα βρεθεί ακάλυπτη καθώς η Περιφέρεια δεν διαθέτει ούτε ένα δικό της εκχιονιστικό μηχάνημα και είναι στο έλεος των εταιρειών - εργολάβων, όπως συμβαίνει και με τις υδροφόρες το καλοκαίρι. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, στη γνωστή λογική της μετάθεσης των ευθυνών, αρκέστηκε χτες να διαπιστώσει ότι ο σχετικός διαγωνισμός για εκχιονιστικά μηχανήματα «δεν έχει τελεσφορήσει» γιατί ...διαγκωνίζονται οι εταιρείες.

Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής από όλες τις κυβερνήσεις, τη σημερινή και τις προηγούμενες και τις περιφερειακές διοικήσεις Πατούλη (ΝΔ), Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Σγουρού (ΠΑΣΟΚ), όπου η προστασία του λαού θεωρείται κόστος, γι' αυτό δεν δημιουργούνται υποδομές, γι' αυτό υπάρχει υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση υπηρεσιών. Και από την άλλη, η Πολιτική Προστασία γίνεται άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας για εργολάβους και εταιρείες που τρέχουν την τελευταία στιγμή όταν προκύπτουν τα προβλήματα από τα φυσικά φαινόμενα, και πληρώνονται αδρά χρεώνοντας και πάλι τον λαό.

Αλλωστε, και ο υπουργός είπε ότι τελικά αν απαιτηθεί θα υπάρξουν εκμίσθωση από το μητρώο εργοληπτών και επιτάξεις. Και για να μη μείνουν παραπονούμενοι και οι εργολάβοι των οδικών αξόνων θα εφαρμοστεί το σχέδιο «κλειστοί δρόμοι» και αυτοί θα αποζημιωθούν για τα ...διαφυγόντα κέρδη.

Οσο για την πρόληψη, που δήθεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός εμφάνισε ως ...έργο τις πρόσφατες αυτοψίες - σόου που έκανε σε ρέματα της Αττικής, όπου είπε το «παρελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο» για να ρίξει σε άλλους (δήμους και Περιφέρεια) τις ευθύνες για νέες καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ