Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Φτάνει πια με την κυβερνητική κοροϊδία

«Μόνο ως ωμός εμπαιγμός και πρόκληση προς τους εκατοντάδες πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης μπορεί να εκληφθεί ο τίτλος που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΑΡΩΓΗΣ.gov: Δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από φυσικές καταστροφές, αφού λίγο πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν να φθάνουν από την ΑΑΔΕ στα email πλημμυροπαθών μηνύματα με τα οποία ενημερώνονται ουσιαστικά ότι τα 930 περίπου πλημμυρισμένα υπόγεια των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης δεν θα λάβουν τίποτα από τις αποζημιώσεις - ψίχουλα, γιατί με το έτσι θέλω της κυβέρνησης χαρακτηρίστηκαν μη χώροι κατοικίας και ας πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας καθολική καταστροφή κάθε είδους χρήσιμων αντικειμένων που είχαμε, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ». Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης Λάρισας.

Βέβαια, σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα, «και τα ποσά από 1.200 έως 6.600 ευρώ, που έδωσε σε έναν αριθμό πλημμυροπαθών κατοίκων ισογείων διαμερισμάτων και όχι στο σύνολό τους μέχρι σήμερα, είναι ψίχουλα, αφού οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, καθώς στη μεγάλη πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων καταστράφηκε και πετάχτηκε το σύνολο της οικοσκευής. Αυτό εννοούν ξεδιάντροπα τα κυβερνητικά στελέχη όταν λένε ότι είναι δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές!».

«Ας έρθουν λοιπόν αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι να ζήσουν στις κατεστραμμένες, βρώμικες, μουχλιασμένες και ανθυγιεινές εργατικές πολυκατοικίες, αντί να μας προκαλούν ξεδιάντροπα από τα πλούσια σπίτια και γραφεία τους. Φτάνει πια!

Οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, ούτε ανεχόμαστε την κοροϊδία τους.

Αξιώνουμε 100% αποζημιώσεις για την κατεστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε αυτή βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο - αποθήκη. Το ίδιο για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων των οικοδομών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικό βοήθημα 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, αυξημένο +300 ευρώ για κάθε παιδί, για επείγουσες ανάγκες.

Αναστολή για 1 χρόνο των οφειλών για τις εργατικές κατοικίες στον ΟΑΕΔ, δίχως προσαύξηση», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ