Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ»
Στις ΠΑΕ «ποντάρει» η κυβέρνηση για λύση στο πρόβλημα

Στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου αναζητεί συμμάχους η κυβέρνηση προκειμένου να «λυθεί» το θέμα της λεγόμενης οπαδικής βίας, όπως φάνηκε - και ειπώθηκε επίσημα - στη χθεσινή συνάντηση των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, Ψηφιακής Πολιτικής Δημήτρη Παπαστεργίου και άλλων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των 14 ομάδων της Super League.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης κατά της «οπαδικής βίας», με αφορμή τα γεγονότα έξω από το κλειστό του Ρέντη, με τα επεισόδια οπαδών και αστυνομίας, που είχαν ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού.

Από τους υπουργούς αναλύθηκαν οι διατάξεις που αφορούν ειδικά τα τεχνικά ζητήματα της ηλεκτρονικής εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω της αναβάθμισης του συστήματος των καμερών εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και της ταυτοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση βρήκε αρωγούς τις ΠΑΕ» στο θέμα της καταπολέμησης της «οπαδικής βίας». Σύμφωνα δε με τον ίδιο, οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου δήλωσαν «αιχμάλωτοι των χούλιγκανς» και ζήτησαν «τη συνδρομή της πολιτείας για να τελειώσει το ζήτημα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ